Hyppää sisältöön

Pudasjärvellä kohennetaan useita retkikohteita – Syötteelle saadaan uutta pyöräilyreittiä ja Olvassuolle tuliterä päivätupa

Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa sekä Syötteeltä että Olvassuolta myös pitkospuita ja muita maaston rakenteita. Tupiin ja laavuihin on joko tehty tai tehdään korjauksia. Olvassuon Sammakoiselle saadaan uusi päivätupa.

Pudasjärven Syötteen kansallispuistossa uusitaan muun muassa pitkospuita. Kuvassa suomaisema ja pitkospuut Syötteellä. Kuva: Risto Degerman / Yle

Metsähallitus korjaa tänä kesänä useita Pudasjärven retkeilykohteita.

Syötteen kansallispuistossa on rakenteilla osittain uusi reitti maastopyöräilijöille. Se soveltuu erityisesti aloitteleville pyöräilijöille. Noin viiden kilometrin mittainen Kettumaan kevennys -reitti valmistuu jo olemassa olevalle linjaukselle Riihikummun ja Näköalatien välille.

Suositun Syötteen kierroksen pitkospuut levennetään kolmilankkuisiksi, reittiä tehdään myös kestävämmäksi. Ahmatuvalla varaustuvan sauna remontoitiin jo keväällä, seuraavaksi uusitaan Ahmakallion tornille vievän polun pitkospuut. Soiperoisenjärvellä harjulle nousevia portaita parannetaan ja päivätupa saa uuden lattian.

Lisäksi Metsähallitus uusii rakenteita Pudasjärven keskustaajaman läheisen Olvassuon suojelualueelta. Alueelle saadaan aivan uusi päivätupa, se rakennetaan Sammakoiselle. Kesän aikana uusitaan myös Kirkaslammen laavulta lähtevät suoluontopolun pitkokset. Kirkaslammen laavua on uusittu jo aiemmin.

Rakennustyöt rahoitetaan pääosin eduskunnan myöntämällä lisärahoituksella, jolla saadaan kurottua retkeilykohteiden korjausvelkaa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle