Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Uuraisille tulossa uusi kaupparakennus – kunta ja Osuuskauppa Keskimaa uudenlaiseen yhteistyöhön

Osuuskauppa Keskimaa arvioi, että uusi päivittäistavarakauppa voisi olla valmis syksyllä 2023.

Uuraisten markkinointilause teipattuna Uuraisten kunnanviraston ikkunaan.
Kuva: Heli Kaski / Yle
Heli Kaski
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuraisille on suunnitteilla uusi kauppakiinteistö. Uuraisten kunta on allekirjoittanut torstaina 17. kesäkuuta yhteistyösopimuksen Osuuskauppa Keskimaan kanssa (keskimaa.fi) urheilukentän läheisen alueen kaavoituksesta.

Keskimaa osallistui Uuraisten kunnan järjestämään elinvoimahankkeeseen liittyvään yhteistyökumppanin (uurainen.fi) hakuun.

Kunta haki kumppanikseen toimijaa, joka sitoutuu rakentamaan määräalalle vähintään 800 neliön vähittäistavarakaupan yksikön.

Kunta edellytti, että kumppani osallistuu myös myymälärakennuksen toteuttamisesta aiheutuviin tie- ja kunnallistekniikkakustannuksiin.

Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen kertoo, että Keskimaan osuus alueen infrarakentamisesta on noin 100 000 euroa ja kunnalle jää toinen puolikas.

Keskimaa rakentaa alueelle Salen, jonka yhteyteen tulee myös polttoainejakelupiste. Keskimaan alustavan arvion mukaan päivittäistavarakauppa valmistuu syksyllä 2023. Uudisrakannuksen myötä nykyinen Sale on tarkoitus sulkea.

- Yhdellä kaupalla tullaan jatkossakin etenemään Uuraisilla. Mietimme yhdessä kunnan kanssa, mitä nykyiselle Salen rakennukselle tehdään ja millaisia mahdollisuuksia sillä on, sanoo Kyllönen.

Osuuskauppa Keskimaa omistaa tällä hetkellä Uuraisten keskustassa toimivan Salen kiinteistön.

Lisätty Kyllösen kommentit klo 15.45

Suosittelemme