Hyppää sisältöön

Kansallisgallerian uudeksi pääjohtajaksi on valittu Kimmo Levä

Kimmo Levä on toiminut museoalan johtotehtävissä vuodesta 1994 lähtien. Hän on työskennellyt esimerkiksi Museokortti-toimintaa hoitavan yhtiön toimitusjohtajana. Nykyinen johtaja Risto Ruohonen jää eläkkeelle elokuussa.

Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä kuvattuna Suomen kansallismuseon edessä, Helsinki, 16.4.2021.
Kimmo Levä aloittaa Kansallisgallerian pääjohtajana syyskuussa. Kuva: Jari Kovalainen / Yle
Stina Alapirtti
Avaa Yle-sovelluksessa

Valtioneuvosto on nimittänyt Kansallisgallerian pääjohtajaksi filosofian maisteri Kimmo Levän. Levä on toiminut museoalan erilaisissa johtotehtävissä vuodesta 1994 lähtien.

Levä aloittaa tehtävässä syyskuun alussa, ja toimikausi jatkuu vuoteen 2026.

Levä on aiemmin toiminut Turun kaupungin ma. museopalvelujohtajana ja Mobilia-säätiön museojohtajana, asiamiehenä ja päätoimittajana. Lisäksi hän on toiminut Museoliiton pääsihteerinä sekä Museokortti-toimintaa hoitavan FMA Creations -yhtiön toimitusjohtajana.

Kansallisgalleria on Suomen suurin taidemuseo-organisaatio, ja siihen kuuluvat Ateneumin taidemuso, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen.

Pääjohtajan tehtäviin kuuluu erityisesti johtaa ja kehittää Kansallisgallerian toimintaa sekä vastata siitä, että Kansallisgalleria toteuttaa tarkoitustaan ja tehtäviään tuloksellisesti. Pääjohtajan tehtävää haki 11 henkilöä.

Suosittelemme sinulle