Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Käräjäoikeus katsoi veljensä Turussa murhanneen miehen syyntakeettomaksi

Henkirikos tapahtui viime syksynä Turun Martin kaupunginosassa sijaitsevassa asunnossa. Veljesten välillä oli ollut riitaa.

Teksti Turun Oikeustalo Åbo Rättscenter  Varsinais-Suomen käräjäoikeuden oven yläpuolella.
Oikeus nojasi päätöksessään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaan lausuntoon tuomitun mielentilasta. Kuvituskuva. Kuva: Ari Welling / Yle
Hannu Vähämäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus ei tuominnut rangaistukseen veljensä surmannutta 28-vuotiasta miestä. Oikeus katsoi miehen syyllistyneen syyntakeettomana murhaan.

Kärsimyskorvauksia hän joutuu maksamaan 8 000 euroa.

Oikeus nojasi päätöksessään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaan lausuntoon tuomitun mielentilasta. Syyntakeettomuus merkitsee kyvyttömyyttä ymmärtää syy- ja seuraussuhteita sekä tekojen seurauksia. Vankeuden sijaan henkilö passitetaan yleensä hoitolaitokseen.

Henkirikos tapahtui viime syyskuussa Turun Martin kaupunginosassa sijaitsevassa asunnossa. Veljesten välillä oli ollut riitaa.

Uhri sai useita vammoja teräaseista. Tuomittu kiisti aikoneensa surmata veljensä. Hänen mukaansa kyse oli pelottelusta ja itsepuolustuksesta. Hän katsoi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Oikeus katsoi surmatyön olleen suunniteltu ja tahallinen, koska tuomittu oli ostanut tekopäivänä itselleen kirveen ja veitsen. Lisäksi hän oli käyttänyt asunnossa käsineitä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää:

Turun Martin henkirikoksesta syytetylle vaaditaan elinkautista murhasta

Turun Stålarminkadun murhasta epäilty mies vangittu

Turun Stålarminkadun asunnossa surmattiin kolmekymppinen mies

Kuuntele tästä uusimmat Yle radiouutiset Varsinais-Suomesta

Lue uusimmat Yle Uutiset Varsinais-Suomesta

Suosittelemme