Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Katso videolta, kuinka pelastat pudonneen kaverin takaisin SUP-laudalle: voit myös itse harjoitella vedestä laudalle nousemista

SUP-lautailun suosion kasvaessa on tärkeää oppia nousemaan vedestä takaisin laudalle, jos sieltä putoaa. Katso ohjeet, miten voit auttaa kaverin veden varasta takaisin laudalle, jos hän ei itse pääse ylös.

Teemu Mikkola (vas.), Anu Jaakkola, Fanni Huotari ja Eero Kisonen wake board- lautojen kanssa.
Kuva: Kati Turtola / Yle
Kati Turtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Suppailu nousi varsinkin viime kesänä huimaan suosioon. Laudalla voi viettää rentoa päivää tyynen järven laineilla tai sitten vetää oikein kunnon keskivartalotreenin ja meloa voimakkaasti pitkin järven selkää.

Joskus lautailuretkellä voi olla mukava pulahtaa uimaan ja laudalle pääseminen ei enää onnistukaan. SUP-laudan päälle nousemista ja kaverin auttamista veden varasta takaisin laudalle voi Hämeenlinnalaisen Vanaja Wake & SUP - Vesiurheilukeskuksen Teemu Mikkolan mukaan harjoitella esimerkiksi mökkirannassa.

Vanaja Wake & Board - Vesiurheilukeskuksen Teemu Mikkola näyttää, miten voi auttaa kaverin nousemaan vedestä takaisin SUP-laudalle.

Harjoittelu kannattaa aloittaa matalassa vedessä, jossa jalat ulottuvat pohjaan. Syvemmälle siirryttäessä on syytä käyttää kelluntaliiviä. Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton mukaan kelluntaliivit olisi puettava ylle aina suppailuretkelle lähtiessä.

Radio Suomen Hämeen Aamun Kati Turtola lähti vesiurheilukeskuksen rantaan Hämeenlinnan keskustaan tapaamaan Teemu Mikkolaa, joka vei hänet järvelle suppilaudalla.

Suosittelemme