Hyppää sisältöön

Olympiamitalitoivo Satu Mäkelä-Nummelalta raju peliliike vain reilu kuukausi ennen Tokiota – Aseen perästä siivu pois: "Aina se on riski"

Pekingissä 2008 kultaa voittanut trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela on viimeisin suomalainen kesäolympialaisten kultamitalisti. Suomen mitalitoivo tähyää epävarmuustekijöiden ympäröimänä kohti Tokion olympialaisia. 

Kuva: EPA/OLIVER WEIKEN

Ampumaurheilutähti Satu Mäkelä-Nummela on kokenut arvokisakävijä, joka ei pienistä vastoinkäymisistä enää isommin hätkähdä. Tokion olympialaisiin valmistautuminen ei ole mennyt viime kuukausien kisojen perusteella suunnitellusti.

– Työtä lähden sinne tekemään ja sitten katsotaan, mihin se lopulta riittää. Finaalipaikka on tavoitteena. Tässä lajissa ei ole yhtään Lewis Hamiltonia. Voittajaehdokkaita löytyy ihan varmasti kymmenen molemmin puolin, opastaa Mäkelä-Nummela.

Mäkelä-Nummela vaihtoi aseensa perän vain kolme päivää sitten ja kilpaväline lyheni kertaheitolla. Sen toivotaan helpottavan "työn" tekemistä.

– Reilu sentti siitä aseen perästä otettiin pois ja myös käden kahva oheni siinä samalla. Nyt liikkuvuuden pitäisi parantua. Tällä hetkellä on ainakin positiviinen fiilis, eikä kaduta pätkääkään.

Suomalainen trap-ampuja ei kiistä, etteikö kyseessä olisi raju peliliike - varsinkin näin lähellä olympialaisia.

– Koko kevään olen sanonut, ettei tekeminen ole ollut sitä "omaa". Asennon tekeminen on pitänyt aina tehdä, eikä se ole tullut luonnostaan. Aina kannattaa yrittää ja tehdä töitä.

– Aina kun jotain vaihtaa, niin se on riski. Jos talvella ajat kesärenkailla, niin sekin on kauhea riski. Ei kai tämä nyt niin iso riski sentään ole, virnistää Mäkelä-Nummela.

Pekingin olympiakullan lisäksi Mäkelä-Nummelan arvokisojen palkintokaapista löytyy kaksi MM-pronssia ja EM-pronssi.

Suosittelemme sinulle