Hyppää sisältöön

Vaasan yliopistosta valmistuu ennätysmäärä opiskelijoita – publiikki perjantaina etätapahtumana

Vaasan yliopistosta valmistuu 412 maisteria ja 32 diplomi-insinööriä selä 347 kandidaattia. Tohtoreita valmistuu neljä ja lisensiaatteja yksi. Kansainvälisiä opiskelijoita maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneista on 27 henkilöä

Vasa universitet
Talvinen ahkerointi saa päätöksen monella opiskelijalla. Ennätysmäärä opiskelijoita valmistuu Vaasan yliopistosta. Kuva: Yle/Adrian Lillas
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasan yliopistosta valmistuu 444 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta opiskelijaa. Määrä on ennätyksellinen. Vaasan yliopisto juhlistaa kevätlukukauden aikana valmistuneita maistereita ja diplomi-insinöörejä tänään perjantaina järjestettävässä publiikissa. Publiikki on koronan vuoksi etätapahtuma.

412 maisterin ja 32 diplomi-insinöörin lisäksi kevätlukukaudella Vaasan yliopistosta valmistuu 347 kandidaattia, neljä tohtoria ja yksi lisensiaatti. Kansainvälisiä opiskelijoita maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon suorittaneista on 27 henkilöä. Yhteensä alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaa tänä kevätlukukautena 791 opiskelijaa.

– Tämän kevään aikana Vaasan yliopistosta valmistuu ennätysmäärä korkeakoulututkinnon suorittaneita. Voimme olla ylpeitä niin opiskelijoista kuin henkilökunnasta, sillä tämä on vaatinut kaikilta panostuksia erikoisen vuoden aikana. On upeaa nähdä, miten tutkimus ja koulutus luovat yhdessä osaamista yhteiskunnan tarpeisiin myös vaativina aikoina. Toivotamme kaikille valmistuneille menestystä tulevaisuuteen, sanoo yliopiston vararehtori Annukka Jokipii.

Publiikki on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä yliopiston yhteinen valmistuneiden juhla, jossa jaetaan tutkintotodistukset valmistuville opiskelijoille. Tänä vuonna ohjelmaan sisältyy muun muassa yliopiston rehtori Jari Kuusiston puhe sekä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen videotervehdys ja apurahojen jako ansioituneille opiskelijoille.

Suosittelemme sinulle