Hyppää sisältöön

Tennistähdet vetäytyvät suurkisoista – Osaka jättää Wimbledonin väliin, Thiem olympialaiset, Nadal molemmat

Tenniksen supertähdistä osa jättää kesällä väliin WImbledonin tai olympialaiset. Rafael Nadal ei aio pelata kummassakaan kisassa.

Naomi Osaka ei pelaa Wimbledonissa. Kuva: imago images/HMB-Media/ All Over Press

Espanjalainen tennissuuruus Rafael Nadal vetäytyy kuun lopulla alkavasta Wimbledonin grand slam -turnauksesta ja myös heinäkuun lopulla alkavasta olympialaisten tennisturnauksesta Tokiossa. Nadal, 35, kertoi asiasta torstaina Twitter-tilillään.

– Tällainen päätös ei ole koskaan helppo, mutta kuunneltuani kehoani ja keskusteltuani taustajoukkojeni kanssa ymmärrän, että päätös on oikea, Nadal kirjoitti.

Urallaan huimat 20 grand slam -turnausvoittoa haalinut Nadal taipui Ranskan avointen välierässä Novak Djokovicille. Wimbledon tulee massakenttäkauden jälkeen liian nopeasti.

– Tavoite on pitkittää uraani ja jatkaa sitä, mikä tekee minut iloiseksi eli kilpailla korkeimmalla tasolla. Fakta on se, että Ranskan avointen ja Wimbledonin välissä on vain kaksi viikkoa, eikä se helpota kroppani toipumista raskaasta massakenttäkaudesta.

Tenniksen ikääntyvät legendat näyttävät panostavan tässä vaiheessa uraansa vahvasti niihin turnauksiin, joissa heillä on parhaat mahdollisuudet menestyä. Roger Federer jätti Ranskan avoimet kesken ja aloitti keskittymisen Wimbledoniin. Nadal puolestaan jättää Wimbledonin väliin.

Osaka jättää Wimbledonin väliin

Tenniksen naisten maailmanlistan kakkonen, Japanin Naomi Osaka on ilmoittanut jättävänsä väliin Wimbledonin grand slam -turnauksen. Hänen agenttinsa mukaan Osaka aikoo kuitenkin pelata Tokion olympialaisissa.

Miesten maailmanlistan viitonen, Itävallan Dominic Thiem puolestaan ilmoitti keskittyvänsä Wimbledoniin ja vetäytyvänsä olympialaisista.

Wimbledonin tennisturnaus alkaa kesäkuun lopulla. Tokion olympialaisten on määrä alkaa kuukautta myöhemmin.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori lähellä tenniksen kaksinpelin olympiapaikkaa

Suosittelemme sinulle