Hyppää sisältöön

Näkövammaisten ja avustajien ilmaiset bussimatkat palautetaan Porissa

Porin joukkoliikenteen uudistus poisti ilmaiset bussimatkat näkövammaisilta ja näiden avustajilta. Yle nosti aiheen esille viikko sitten. Porilaispoliitikkojen mukaan ilmaismatkojen poisto tapahtui epähuomiossa. Nyt etu on ainakin väliaikaisesti palautettu ennalleen maanantaista alkaen.

Satakunnan Näkövammaisten hallituksen puheenjohtaja Jukka Korkee piti ilmaisten bussimatkojen poistumista merkittävänä asiana. Kuva: Tapio Termonen / Yle

Näkövammaisten etu Porin Linjojen ilmaisiin bussilippuihin palautuu takaisin maanantaina.

Porin kaupungin joukkoliikennejaosto on käynyt asiasta keskustelua perjantaina.

Näkövammaisten lippuetua jatketaan yhteisellä päätöksellä joukkoliikennejaoston seuraavaan viralliseen kokoukseen saakka. Mukana keskusteluissa oli myös bussiyhtiö Porin Linjat.

Edun poisto yllätti näkövammaiset

Näkövammaiset ja heidän avustajansa ovat voineet matkustaa maksutta Porin Linjojen busseissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Etu poistui viime viikolla.

Satakunnan Näkövammaisten hallituksen puheenjohtaja Jukka Korkee kommentoi tuolloin asiasta uutisoineelle Ylelle, että kyse on ollut merkittävästä edusta näkövammaisille.

– Moni on eläkeläinen ja pienituloinen. Menopaluu kauppareissulle saattajan kanssa tekee nykyhinnoilla 14 euroa, Korkee sanoo.

Poliitikot: Ei ollut tarkoitus muuttaa

Porin Linjat korostaa, että vastuu hinnoittelusta on Porin kaupungin joukkoliikennejaostolla, joka määrittää nykyisin lippujen hinnat.

Porin joukkoliikennejaoston puheenjohtaja Sanna Grönmark (vihr.) ja jäsen Anssi Salmi (ps.) kertoivat Ylelle, että maksuttomien matkojen poistamisesta ei ollut erikseen päätetty tai edes keskusteltu joukkoliikennejaostossa. Silti jaoston päätös käytännössä poisti edun.

Nyt ratkaisu muutettiin väliaikaisesti. Grönmark kertoo olevansa tyytyväinen ratkaisuun.

Aiheeseen palataan, kun joukkoliikennejaosto seuraavan kerran kokoontuu syyskuussa. Jaoston kokoonpano muuttuu kuntavaalituloksen mukaiseksi, eli päättäjät eivät ole samoja, jotka tekivät päätöstä keväällä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle