Hyppää sisältöön

Sentillä Rion olympiakullan hävinneelle kohuhyppääjälle neljän vuoden kilpailukielto – Manyongan pannan syy sama kuin pikajuoksutähti Colemanilla

Rion olympiahopeahyppääjä Luvo Manyongan väliaikainen kilpailukielto on vaihtunut neljän vuoden kilpailukielloksi, tiedottaa kansainvälisen yleisurheilun eettisen valvonnan keskus AIU.

Luvo Manyonga hoppar
Etelä-Afrikan Luvo Manyongalle on mahtanut tapahtumia yleisurheilukentän ulkopuolella. Kuva: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Timo Uusitalo

Vuonna 2017 pituushypyn maailmanmestaruuteen Lontoossa ponnistanut ja Rion vuoden 2016 olympialaisissa hopeaa saavuttanut Luvo Manyonga on asetettu neljän vuoden kilpailukieltoon.

30-vuotiasta Manyongaa syytettiin olinpaikkatietojen rikkomisesta.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton antidopingsääntöjen mukaan urheilijaa voidaan rangaista, jos hän on 12 kuukauden aikana jäänyt testaamatta kolme kertaa puutteellisten olinpaikkatietojen takia. Rikkomuksesta voidaan määrätä enintään kahden vuoden kilpailukielto.

Kansainvälisen yleisurheilun eettisen valvonnan keskus AIU ei antanut eteläafrikkalaiselle armoa, vaan tuplasi normaalin kahden vuoden pannan, koska kyseessä oli Manyongalle jo uran toinen dopingrikkomus.

Vuonna 2012. kohuhyppääjän virtsanäytteestä löydettiin urheilussa kiellettyä piristettä, joka toi puolentoista vuoden kilpailukiellon.

Manyonga voi vielä valittaa pannastaan Urheilun välitystuomioistuimeen CAS:iin. Tämän hetken tiedon mukaan eteläafrikkalaista ei nähdä Tokion olympialaisissa.

Olinpaikkatietojen rikkomisesta on viime aikoina tuomittu muun muassa sadan metrin hallitseva maailmanmestari, yhdysvaltalainen Christian Coleman ja 1500 metrin kenialaisjuoksija Elijah Motonei Manangoiu.

Lue myös

Coleman vie kilpailukieltonsa CAS:iin – "Siitä valitetaan välittömästi"

Satasen maailmanmestari Coleman ei saanut enää armoa – Tokion olympialaiset sivu suun

Naisten 1 500 metrin MM-mitalista kilvoitelleelle Shelby Houlihanille neljän vuoden panna anabolisista steroideista – burrito-selitys ei kelvannut

Vaikeuksien kautta mestariksi - rajuimmat voittotuuletukset nähtiin pituushyppypaikalla

Henderson ponnisti sentin erolla olympiakultaan – miesten pituudessa dramaattinen voittotaistelu

Suosittelemme sinulle