Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorelta raju päätös – ei lähde Tokion olympialaisiin

Suomen tennistoivo Emil Ruusuvuori on päättänyt, ettei pelaa Tokion olympiatennistä, vaikka paikka sinne oli hänelle avautumassa.

Emil Ruusuvuori Kuva: AOP

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori, 22, on kertonut, ettei hän lähde Tokion olympialaisiin. Asian vahvisti Yle Urheilulle Ruusuvuoren tennisvalmentaja Federico Ricci.

– Kun katsotaan koko tenniskautta, niin päätös jättäytyä pois Tokiosta on järkevin vaihtoehto Emilille. Niin henkisesti kuin fyysisesti on tärkeää pysyä jo aiemmin laadituissa suunnitelmissa.

– Olympialaisiin meno hankaloittaisi koko kauden suunnitelmia monella tavoin. Emilin on vahvistettava nyt ennen kaikkea asemaansa ATP-kiertueella, vahvistaa Ricci.

Riccin mukaan korona-ajan vaatimukset maailmalla ovat tehneet alkuvuodesta jo poikkeuksellisen raskaan vaiheen, joka on näkynyt myös hänen suojattinsa arkitoimissa.

– Matkustaminen ja siirtyminen maanosista toiseen ei ole ihan kivutonta. Ja välillä pelaajan pitää pystyä harjoittelemaankin. Päätös ei ollut tietenkään helppo, sillä Emil haluaa edustaa maataan aina, kun se on vain mahdollista, toteaa Ricci.

Emil Ruusuvuoren paikka Tokion olympialaisten tenniksen kaksinpeliin oli käytännössä varma, koska useampi pelaaja oli jo ilmoittanut jättävänsä olympiaturnauksen väliin.

Olympiaranking sulkeutui maanantaina, jolloin Ruusuvuori oli vielä niukasti kiintiön ulkopuolella. Sen jälkeen poisjäännistään ovat kertoneet Federico Delbonis, Casper Ruud, Dominic Thiem ja Rafael Nadal.

Tokion olympialaiset järjestetään 23. heinäkuuta - 8. elokuuta. Tokiossa pelataan kovilla kentillä, joka olisi ollut Ruusuvuorelle vahva alusta.

– Totta kai on harmillista, että Emiliä ei Tokiossa nähdä, mutta kunnioitamme pelaajan tekemää päätöstä, olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki kommentoi.

Suosittelemme sinulle