Hyppää sisältöön

Tähtilaiturin taktinen siirto pelasti Kroatian jo toiselta tappiolta – tšekkihyökkääjän saama isku ja siitä aiheutunut rangaistuspotkumaali puhutti

Tšekki ja Kroatia jakoivat pisteet Glasgow'ssa maalein 1–1 (1–0). Tšekin Patrik Schick sai avauspuoliajalla iskun kasvoihin Kroatian Dejan Lovrenilta, mistä tuomittiin pilkku. Ivan Perisicin maali pelasti kroaateille tasapelipisteen.

Dejan Lovrenin isku Patrik Schickin kasvoihin aiheuttaa rangaistuspotkun
Dejan Lovrenin isku Patrik Schickin kasvoihin aiheuttaa rangaistuspotkun

Vuoden 2018 MM-kisojen hopeajoukkue Kroatia on aloittanut EM-kisat erittäin vaisusti. Avausottelussaan Englannille taipuneet kroaatit eivät saaneet koneitaan vielä toisessakaan ottelussaan käyntiin. Omassa avausottelussaan Skotlannin voittanut Tšekki nappasi Kroatialta tasapelipisteen lukemin 1–1.

Ottelun eniten puhetta aiheuttanut tilanne nähtiin avauspuolikkaalla. Kroatian toppari Dejan Lovren osui keskityspalloon hypätessään kyynärpäällä Tšekin hyökkääjä Patrik Schickin kasvoihin. Tšekkipelurin nenä aukesi tällistä ja hänen kasvonsa värjäytyivät punaiseksi. Kamppailutilanteessa tapahtunut osuma näytti vahingolta.

Voit katsoa tilanteen kokonaisuudessaan jutun pääkuvaa painamalla.

Espanjalaiserotuomari Carlos del Cerro Grande päätti katsoa tilanteen videoerotuomarijärjestelmän kautta. Hän kertasi VAR-järjestelmän ruudulta kontaktitilanteen vain kerran ja puhalsi tilanteesta rangaistuspotkun. Tilanteessa loukkaantunut Schick asettui ampumaan pilkkua ja tinttasi siitä Tšekille johtomaalin. Osuma oli Bayer Leverkusenia edustavalle hyökkääjälle kisojen kolmas.

Katso Schickin pilkku alla olevalta videolta.

Ylen kisastudiossa tilanne purettiin uudelleen läpi.

– Lovren antaa tilanteessa mahdollisuuden pilkun viheltämiseen. Itsekin olen hypännyt niin, että kädet ovat ylhäällä ja kyynärpäät ovat heiluneet. Tuossa tilanteessa kuitenkin oltiin rangaistusalueen sisällä, eikä tuo ollut enää suojaamista. Se käden liike oli sellainen, mikä antoi mahdollisuuden tuomita, varsinkin nykypäivänä VAR-järjestelmän ollessa käytössä, Yle Urheilun asiantuntija Petri Vuorinen kommentoi tilannetta puoliajalla.

– Tietysti myös kova päätös erotuomarilta, kun tiedetään tämän ottelun panokset. Hän oli kuitenkin nopea ja määrätietoinen siinä, hän katsoi kerran ja määräsi pilkun, hän jatkoi.

Ottelun toinen asiantuntija Juho Rantala ylisti Schickin kylmäpäisyyttä.

– Hänestä on puhuttu aiemminkin. Hän on pelaaja, josta on maksettu jo kymmeniä miljoonia euroja ja markkina-arvo vain kasvaa. Hän on nuorehko, taitava, pitkä ja vasenjalkainen. Näillä avuilla maailma on rajana, jos harjoittelumotivaatio riittää ja pelaaja kestää kilpailua. Schick kestää, Rantala kehui.

Tšekki piti kiinni johdostaan puoliaikaan saakka, mutta toiselle puoliajalle tullut muutos käänsi pelin Kroatialle. Keskikenttäpelaaja Ivan Perisic vaihtoi oikealta laidalta pelaamaan vasemmalle laidalle.

Perisic käytti välittömästi uuden tilansa hyödyksi, kun toista puoliaikaa oli ennätetty pelata vain kaksi minuuttia. Inter Milania edustava kroaatti leikkasi laidalta kuudentoista alueen sisälle ja ampui kanuunamaisen laukauksen oikealla jalallaan maaliin. Tšekin maalivahti Tomas Vaclik jäi haromaan tyhjää.

Perisicin komean tasoituksen näet alla olevalta videolta.

Kamppailun loppu meni Kroatian hallussa, mutta MM-hopeamaan peli ei tuottanut vieläkään haluttua voitollista tulosta. Kroaatit ovat napanneet tähän mennessä siis vain yhden pisteen ja tehneet vain yhden maalin.

Kamppailun kohokohdat voit katsoa alla olevalta videolta.

Lue myös:

Ruotsi peittosi Slovakian rangaistuspotkumaalilla unettavassa EM-kamppailussa – Emil Forsberg potkaisi keltasinisille tärkeän voiton

Belgian valmentaja sanoo laittavansa tähtensä avaukseen Huuhkajia vastaan – De Bruyne, Witsel ja Hazard "hakevat Suomea vastaan pelituntumaa"

Christian Eriksen on päässyt pois sairaalasta – vieraili Tanskan joukkueen luona leikkauksen jälkeen: "Voin hyvin olosuhteisiin nähden"

Huuhkajien päätöspeli maanantaina:

Kevin De Bruynen mykistävä näytös sai Tanskan polvilleen kuin taikaiskusta – Huuhkajat joutunee kestämään Belgian supertähteä vielä pidempään

Kevin De Bruyne upotti Tanskan: näin tulos vaikuttaa Huuhkajiin – lue, miten Suomi voi päästä jatkoon

Asiantuntijalta karu arvio Huuhkajien vaisusta hyökkäämisestä – Teemu Pukin katoaminen huolestuttaa: "Pitkä poissaolo näkyy hänen otteissaan"

Suosittelemme sinulle