Hyppää sisältöön

Alaikäisen törkeästä nimittelystä kolmen ottelun toimitsijakielto valmentajalle – Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja: "Tuntuu lyhyeltä rangaistukselta"

Ilveksen päävalmentaja käytti alatyylistä kieltä jalkapallon Kansallisen liigan ottelussa. Kurinpitolautakunnan päätöksessä oli katsottu lieventävänä kohtana, että Lahtinen käytti asiatonta kieltä tunteiden vallassa pelitapahtuman yhteydessä.

Ilves-valmentajan kielenkäytöstä on noussut valtakunnallinen puheenaihe.

Jalkapallojoukkue Ilveksen valmentaja Mika Lahtinen sai perjantaina kolmen ottelun mittaisen toimitsijakiellon. Lahtinen sai toimitsijakiellon 29. toukokuuta Kansallisen liigan Ilves–HJK-ottelussa tekemästään asiattomasta ja alatyylisestä kommentista.

Lahtisen kielenkäyttä kuului Ilves–HJK-ottelun tv-lähetyksessä 17-vuotiaan valmennettavan pallonmenetyksen jälkeen.

– Vittu mikä huora sentään, Lahtinen kirosi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määritelmän mukaan valmentajan käyttämä kieli luokitellaan seksistiseksi vihapuheeksi. (siirryt toiseen palveluun) Ilves antoi valmentajalleen kielenkäytöstä varoituksen.

Myös Palloliiton kurinpitovaliokunta otti asian käsittelyyn. Lahtinen toimitti kurinpitovaliokunnalle vastineen, jossa hän sanoi, ettei hänen kielenkäyttönsä kohdistunut yksittäiseen pelaajaan tai pelaajiin.

Kurinpitovaliokunnan tulkinnan mukaan Lahtisen solvaus on osoitettu Ilveksen pelaajalle, joka menettää pallon HJK:n pelaajalle. Valiokunta perustelee tätä sillä, että solvaus on esitetty yksikkömuodosta välittömästi epäonnistuneen haltuunoton jälkeen.

"Tuntuu aika lyhyeltä rangaistukselta"

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juholan henkilökohtainen mielipide on, että kolmen ottelun toimitsijakielto ei ollut riittävän pitkä rangaistus.

– Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämä tuntuu lyhyeltä rangaistukselta, Juhola kommentoi Yle Urheilulle.

Pelaajayhdistyksen kantaa rangaistuksen pituuteen Juhola ei voinut sanoa, koska asiaa ei ole ehditty vielä käsitellä yhdistyksessä.

– Pitää ensin rauhassa katsoa, millaisia rangaistuksia näissä asioissa on yleensä tullut. Meillä ei ole vielä ollut mahdollisuutta keskustella tästä asiata kaikkien kanssa. Teemme tästä sitten oman lausuntomme asiasta.

Kurinpitolautakunnan päätöksessä oli katsottu lieventävänä kohtana, että Lahtinen käytti asiatonta kieltä tunteiden vallassa pelitapahtuman yhteydessä. Tätä Juholan oli vaikea sulattaa lieventävänä tekijänä.

– Tätä ei voi pitää pelitilanteen tunteellisena purkauksena. Tämä ei saa olla lieventävä asianhaara.

– Olen sitä mieltä, että tämä asia on nyt tullut vakavuudessaan hyvin puheeksi eri medioissa. Perusviesti, mitä haluan painottaa, on se, että tällaista kielenkäyttöä ei pidä missään tilanteessa hyväksyä. Nyt tässä pitää pohtia, mitä tämän asian kanssa voi tehdä jatkoa ajatellen.

Ilveksen puheenjohtaja hyväksyi rangaistuksen

Ilveksen leirissä kurinpitovaliokunnan antama rangaistus hyväksytään mukisematta.

– Rangaistus on tullut puolueettomalta kurinpitoelimeltä, joten tällä mennään. Me kunnioitamme päätöstä, Ilves ry:n puheenjohtaja Kari Pansio kommentoi Yle Urheilulle.

Aikaisemmin Ilves oli antanut tapauksen johdosta Lahtiselle varoituksen. Pansion mukaan Ilvekseltä ei ole tulossa Lahtiselle enää mitään lisärangaistuksia.

Lue myös:

Alatyylinen kielenkäyttö toi toimitsijakieltoa Kansallisen liigan Ilves-valmentajalle

IS: Ilveksen huoltaja solvasi vastustajan pelaajaa törkeällä tavalla – Palloliitto antoi kolmen ottelun toimitsijakiellon

Alaikäiselle törkeästi huutanut Ilves-valmentaja käyttäytyi täysin poikkeuksellisesti – pelaajayhdistys uskoo, että valmentaja saa kovemman rangaistuksen

Helmarien tähtipelaajat ottivat tiukasti kantaa Ilves-valmentajan huuteluun ja pettyivät jatkotoimenpiteisiin – Palloliitto tutkii tapauksen

Ilveksen valmentajan asiaton kommentti toi varoituksen – seurapomo vakavana: "Tämä ei ole asiana aivan yksinkertainen"

Suosittelemme sinulle