Hyppää sisältöön

Eriksenin sydänpysähdys järkytti Naisleijonissa – Suomen hyökkääjä tuntee Tanskan pelaajia: "Säikähdin, että kenestä pelaajasta on kyse"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajaalla Michelle Karvisella on tuttuja Tanskan miesten jalkapallomaajoukkueessa. Karvinen otti raskaasti Christian Eriksenin sydänpysähdyksen viikko sitten.

Naisleijonien tanskalaistaustainen Michelle Karvinen järkyttyi Christian Eriksenin tilanteesta
Naisleijonien tanskalaistaustainen Michelle Karvinen järkyttyi Christian Eriksenin tilanteesta
Sari Sirkkiä-Jarva

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen ensimmäinen MM-leiri on myötäelänyt vahvasti jalkapalloilun EM-kisojen tapahtumia. Joukkue kokoontui viikko sitten ja ensimmäiset vuorokaudet vietettiin Evolla sananmukaisesti leirissä.

Naisleijonien pitkäaikainen hyökkääjä Michelle Karvinen järkyttyi tanskalaistähti Christian Eriksenin sydänpysähdyksestä ehkä jopa joukkuetovereitaan enemmän. Eriksen lyyhistyi Huuhkajia vastaan lauantaina alkulohkon avauspelissään ja joutui lähes viikoksi sairaalaan.

Karvisella on sekä Suomen että Tanskan kansalaisuus ja hänellä on henkilökohtaisia tuttuja joukkueessa.

– Kuulimme tapahtuneesta, kun makoilimme metsäretkellä teltassa. Menin ihan sanattomaksi. Yritimme vain saada tietoa, kuinka pelaajalle kävi. Ystäväni puoliso pelaa Tanskan maajoukkueessa ja säikähdin, että kenestä pelaajasta on kyse. Olipa kyseessä kuka tahansa, se oli järkyttävää. Hän on vielä niin nuori pelaaja. Tuntui, että kaikki pysähtyi sekunneiksi. Uskalsimme huokaista vasta, kun kuulimme, että hän selviää, Karvinen kertoo.

– Itse en nähnyt peliä, kun metsässä ei oikein kentät toimineet. Osa meidän pelaajista meni vähän kauemmas katsomaan. Se oli pysäyttävä hetki, kaikki yritimme vain päivittää puhelimilla nettiä, että kuinka Eriksen voi. Hienoa nähdä, että hän on takaisin jalkeilla, Suomen pelaaja Jenni Hiirikoski kuvaa.

Rødovressa syntyneellä ja kiekkouransa aloittaneella Karvisella on haasteita EM-kisojen kannattajana. Tsemppiajatukset lähtevät sekä tanskalaisille että Huuhkajille.

– Aina kun Suomi ja Tanska pelaavat, minun on vähän vaikea päättää, kumpaa kannattaisin. Toivon molemmille joukkueille menestystä ja että joukkueet pelaisivat vastakkain vaikka finaalissa. Siitä tulisi hieno peli, Karvinen hehkuttaa.

Eriksenille asennetaan rytmihäiriötahdistin, ja hän pääsi pois sairaalasta perjantaina. Eriksenin pelaajaura näyttää asiantuntijan mukaan epävarmalta.

Huuhkajien ottelut jatkuvat maanantaina alkulohkon päätöspelissä Belgiaa vastaan. Suomella on edelleen sauma yltää jatkopeleihin.

Lue myös:

Christian Eriksen on päässyt pois sairaalasta – vieraili Tanskan joukkueen luona leikkauksen jälkeen: "Voin hyvin olosuhteisiin nähden"

Tahdistin estänee Eriksenin uran jatkumisen Serie A:ssa

Tähtilaiturin taktinen siirto pelasti Kroatian jo toiselta tappiolta – tšekkihyökkääjän saama isku ja siitä aiheutunut rangaistuspotkumaali puhutti

Suosittelemme sinulle