Hyppää sisältöön

Saksan sankari ei ole unohtanut Cristiano Ronaldon nöyryyttävää käytöstä ottelun jälkeen – pelasi elämänsä pelin portugalilaistähteä vastaan

Ei ehkä ollut sattumaa, että Saksan Robin Gosens pelasi elämänsä ottelun juuri Cristiano Ronaldoa vastaan, sillä portugalilaistähti oli nöyryyttänyt saksalaispuolustajaa aiemmin oikein kunnolla.

Robin Gosens tuulettaa maalia.
Saksan Robin Gosens teki Portugali-pelissä yhden maalin ja syötti kaksi. Kuva: 2021 Markus Gilliar, Getty Images
Jonne Niemeläinen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Saksan jalkapallomaajoukkueen laitapuolustaja Robin Gosens oli todella kuumassa vireessä EM-kisojen lauantai-illan ottelussa Portugalia vastaan. 26-vuotias Gosens pelasi elämänsä pelin, kun hän alusti kaksi maalia ja teki yhden. Lisäksi häneltä hylättiin yksi maali paitsion takia. Saksa voitti Portugalin 4–2.

Gosens vaihdettiin kentältä pois 62. minuutilla, mutta ennen sitä hän teki lähtemättömän vaikutuksen.

Katso ottelun maalikooste kuvaa klikkaamalla!

– Se oli loistava suoritus Saksan laitapuolustajalta. Hän oli mukana lähes kaikissa maaleissa ja onnistui myös itse maalinteossa. Portugalille oli todella vaikeaa nousta hänen puoltaan ylös. Hän nousi hyvin hyökkäyksiin mukaan ja loi aina vaarallisia tilanteita syötöillään. Se oli maailmanluokan suoritus Gosensilta, Uefan tekninen tarkkailija Steffen Freund luonnehti pelin jälkeen Uefan nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Nuorempana Gosens unelmoi poliisin ammatista, mutta hän ei päässyt poliisikouluun, koska hänen jalkansa olivat eripituiset. Hän otti suunnitelman B käyttöön ja lähti jahtaamaan ammattijalkapalloilijan uraa, joka lähti todelliseen lentoon vasta Italiassa.

Gosens on edustanut kesästä 2017 lähtien seuratasolla Italian Seria A:n Atalantaa, johon hän siirtyi miljoonan euron korvauksella hollantilaisesta Heraclesista. Heraclesissa hän ei päässyt pelaamaan yhtään liigaottelua, mutta Italiassa hänestä kypsyi Gian Piero Gasperinin alaisuudessa sen tason pelaaja, että hän nykyään pelaa Saksan maajoukkueessa.

Lauantai-illan suorituksellaan saksalaispakki jätti varjoonsa jopa kerran ottelussa maalanneen portugalilaistähti Cristiano Ronaldon. Ei ollut ehkä sattumaa, että Saksan sankari pelasi elämänsä pelin juuri Ronaldoa vastaan, sillä Gosensin uran yksi pahimmista nöyryytyksistä liittyy juuri Ronaldoon.

Gosens muisteli kirjassaan Träumen Lohnt Sich ottelua Juventus–Atalanta, jossa hän yritti vaihtaa pelipaitaa Juventus-tähti Ronaldon kanssa.

– Loppuvihellyksen jälkeen menin Ronaldon luo ja yritin vaihtaa pelipaitoja hänen kanssaan. Ronaldo ei hyväksynyt tarjoustani. Hän ei edes katsonut minua, hän vain sanoi ei. Olin todella punainen ja häpeissäni. Kävelin pois ja tunsin itseni todella pieneksi, Gosens kirjoitti omaelämänkerrassaan.

– Kaikki tietävät sen tunteen, kun jotain noloa tapahtuu ja yrität katsoa, huomasiko kukaan. Minusta tuntui juuri tuolta ja yritin peittää sen.

Gosensin mukaan Ronaldon paidan hankkiminen oli ollut hänen unelmansa jo pitkään, joten hän päätti rohkeasti kysyä pelipaitaa. Hän joutui pettymään.

Paidanvaihtoa ei nähty myöskään lauantaina.

Lue myös:

Cristiano Ronaldolta jälleen huima suoritus! Katso Ylen videolta, kuinka 36-vuotias supertähti liitää maalintekoon – huippunopeus lähes 30 km/h

Saksa kaatoi Portugalin EM-kisojen tähän asti suurimmassa maalijuhlassa! Portugalin pelaajilla kurjaa epäonnea kahdella omalla osumalla

Cristiano Ronaldon, 36, putoamisella kyydistä on spekuloitu jo pitkään, mutta ennätystehtailu jatkuu – seuraava uskomaton saavutus on neljän maalin päässä

Suosittelemme sinulle