Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Keskisuomalainen sijoittaa pienen summan AlfaTV:hen – "Halusimme kurkistaa TV-toimintaan", sanoo konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

Mediakonserni Keskisuomalainen on lähdössä televisiokanava AlfaTV:n omistajaksi. Yhtiö on osallistunut AlfaTV:n omistavan Brilliance Communicationsin osakeantiin.

Keski-Suomalaisen toimitus
Keskisuomalainen on viime vuosina ostanut printti- ja digimedioita. Arkistokuva. Kuva: Isto Janhunen / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

AlfaTV:n yleisöanti käynnistyi lauantaina. AlfaTV kertoo tiedotteessaan, että osakeannin tavoitteena on kerätä pääomaa uutisten käynnistämiseen.

Keskisuomalainen on viime vuosina ostanut printti- ja digimedioita.

– Olemme käyneet keskusteluja yhteistyömahdollisuuksista ja lisäksi halusimme kurkistaa TV-toimintaan, kertoo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi STT:lle.

Sisällöllinen yhteistyö on Kangaskorven mukaan mahdollista tulevaisuudessa.

Kangaskorven mukaan Keskisuomalainen on mukana vain pienellä summalla. Hän ei kerro tarkkaa summaa, mutta luonnehtii, että kyse on sadoista tuhansista, mutta "ei monista sadoista tuhansista".

AlfaTV kertoo tavoittavansa yli miljoona katsojaa viikossa. Kanavalla toimivat juontajina ja toimittajina muun muassa Sanna Ukkola, Hjallis Harkimo ja Tommy Hellsten.

Keskisuomalainen on STT:n toiseksi suurin omistaja.

Lue myös:

Keskisuomalainen täytti 150 vuotta – "Saattaa olla, että muutaman vuoden päästä lehti ei ilmesty joka päivä paperilla", uumoilee varapäätoimittaja

Suosittelemme