Hyppää sisältöön

Bromell kirmasi huippuajan ja Gatlin purskahti itkuun, mutta Usain Bolt vei taas mediahuomion

Trayvon Bromell juoksi neljänneksi nopeimman ajan sitten Rion olympialaisten. Justin Gatlin jätti jäähyväiset olympiahaaveilleen.

Trayvon Bromell kellotti finaalissa ajan 9,8. Kuva: 2021 Getty Images

Yhdysvaltalaisten edellisestä 100 metrin pikajuoksun olympiakullasta on kulunut jo 15 vuotta, mutta Tokion olympialaisten lähestyessä kultamitali näyttää olevan miesten satasella yhdysvaltalaisten ulottuvissa. Maailmantilaston kauden kärkinimi Trayvon Bromell kellotti sunnuntaina Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa voittoajaksi 9,80.

Bromellin voittoaika on neljänneksi nopein sitten Rion vuoden 2016 olympiafinaalin. 25-vuotiaan kauden paras on kesäkuun alussa juostu 9,77.

– Itsevarmuus voi joskus johtaa tyytyväisyyden tunteeseen. En halua olla tyytyväinen. Aion mennä kotiin ja treenata siten kuin minusta ei puhuttaisi lainkaan, Bromell sanoi USA Todaylle. (siirryt toiseen palveluun)

Toiseksi pinkoi Ronnie Baker ajalla 9,85 ja kolmanneksi Fred Kerley, joka kellotti ajan 9,86. Kilpailun kolme parasta lunastivat paikan olympiakisoihin.

Edellinen olympiakultaa (Ateenassa 2004) voittanut yhdysvaltalaissprintteri Justin Gatlin ei saavuttanut olympiapaikkaa. 39-vuotias repi loppukilpailussa ajan 10,87, mikä riitti kahdeksanteen sijaan. Tokion kisat olisivat olleet Gatlinin neljännet olympialaiset.

– On hyvin harvinainen mahdollisuus todistaa, että on tekemässä jotakin viimeistä kertaa. Se teki minut surulliseksi, mutta samalla onnelliseksi. Ei sitä ymmärrä, ennen kuin se (haave olympialaisista) loppuu, itku silmässä lopettamistakin puinut Gatlin sanoi Washington Postille (siirryt toiseen palveluun).

Dopingrikkeestä joulukuussa 2019 kilpailukieltoon asetettu miesten satasen hallitseva maailmanmestari Christian Coleman ei kilpaile Tokiossa. Hänen kilpailukieltonsa päättyy marraskuussa.

Bolt sai kaksoset

Yhdysvaltalaisten menestymättömyyteen suurin yksittäinen syy on ollut Jamaikan Usain Bolt. Yhteensä kahdeksan olympiakullan mies on vienyt kaikki kolme kuninkuusmatkan olympiakultaa Gatlinin jälkeen.

100 ja 200 metrin pikamatkojen maailmanennätysmies lopetti uransa 2017, mutta vei jälleen sunnuntaina harkitusti otsikot yhdysvaltalaisilta.

Boltin kumppani Kasi Bennett on synnyttänyt parille kaksospojat Thunderin ja Saint Leon. 34-vuotias Bolt paljasti uutisen sunnuntaina Twitterissä (siirryt toiseen palveluun)tarkentamatta sitä, koska kaksoset ovat syntyneet.

Boltilla ja Bennettillä on jo entuudestaan yksi tytär. Olympia Lightning Bolt syntyi parille toukokuussa 2020.

Lue myös:

Pikajuoksun supertähti varmisti olympiapaikkansa perheen surun keskellä – liikuttava hetki kisan jälkeen tallentui kameroille

Maria Huntington keskeytti ottelu-urakkansa – "Helteinen edellispäivä painoi"

Topi Raitanen dramaattiseen voittoon, kompuroi Lasse Virénin tyyliin: "Ei tullut olympiavoittoa, mutta sitä kohti ollaan menossa"

Miksi Senni Salminen pystyi siihen, mihin Kristiina Mäkelä ei? Suomi sai puskista uuden mitalitoivon Tokion olympialaisiin

Suosittelemme sinulle