Hyppää sisältöön

Uusi päivystävä sairaala eläimille Kuopioon – Evidensia-ketju kertoo rakentavansa keskisen Suomen suurimman eläinsairaalan

Syksyllä Kuopioon avattavan sairaalan tarkkaa sijaintia ei ole vielä kerrottu. Klinikan käyttöön remontoidaan yli 900 neliötä ja asema tuo Kuopioon yli 50 alan työpaikkaa. Rekrytointi alkaa pian.

Koiraa hoidetaan Evidensian eläinlääkäriasemalla Seinäjoella.
Koiraa hoidetaan Evidensian eläinlääkäriasemalla Seinäjoella. Kuva: Mirva Ekman / Yle
Laura Ruuskanen

Kuopioon avataan syksyllä uusi päivystävä eläinsairaala. Evidensia-ketjun ympäri vuorokauden päivystävästä sairaalasta tulee alueen suurin toimija eläinlääkintäalalla. Asema palvelee pienelämiä.

– Evidensia on ollut tulossa Kuopioon jo pitkään, mutta sopivaa toimitilaa ei ole aiemmin löytynyt. Tarkoituksena on olla koko keskisen ja pohjoisen Suomen, ei pelkästään Kuopion suurin klinikka, eläinsairaala Savon Murren johtajaksi valittu Karoliina Nyyssönen kertoo.

Eläinsairaalan käyttöön remontoidaan yli 900 neliötä. Tavoitteena on saada kaikki tarvittavat palvelut saman katon alle. Sairaalan tarkkaa sijaintia ei ole vielä kerrottu.

Eläinsairaalan avajaisia vietetään näillä näkymin lokakuussa.

Luvassa yli 50 uutta työpaikkaa

Sairaala tuo Kuopioon yli 50 uutta alan työpaikkaa. Työntekijöiden rekrytointi alkaa pian. Nyyssösen mukaan noin kolmasosa henkilökunnasta olisi eläinlääkäreitä.

Eläinlääkäreistä on ollut alueella pulaa, joten rekrytointia pitänee tehdä vähintäänkin maan laajuisesti.

– Ja varmaan ulkomailtakin. Uskon kuitenkin, että esimerkiksi varustelutasomme lähtee vetämään henkilökuntaa.

Sairaalaan on tulossa esimerkiksi alueen ainut ct-kuvantamislaite. Aiemmin ct-kuviin on pitänyt ajella esimerkiksi Ouluun, Kouvolaan tai Tampereelle, joista lähimmät laitteet ovat Nyyssösen mukaan löytyneet.

– Ct-laitteella saa esimerkiksi moneen ortopediseen ja sisätautiseen ongelmaan tarkempaa kuvantamista.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle