Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ylen tiedot: ilouutisia juhannusjuhlijoille – ravintolarajoitukset höllenevät lähelle normaalia loppuviikosta

Valtioneuvosto päättää tuntuvista kevennyksistä ravintolamääräyksiin keskiviikkona kello 12. Juhannusjuhlijat ehtivät siis hyvin nauttimaan uusista helpotuksista

Asiakkaita terasseilla Helsingin Narinkkatorilla.
Hallituksen on tarkoitus jatkaa ravintolarajoitusten höllennyslinjaa tällä viikolla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Pekka Pantsu
Avaa Yle-sovelluksessa

Edelliset höllennykset koronan vuoksi määrättyihin ravintolarajoituksiin astuivat voimaan viime perjantaina ja parhaillaan hallitus sorvaa jo uusia kevennyksiä.

Ylen tietojen mukaan kysymys on tuntuvista kevennyksistä, mennään jo lähelle normaalia. Se tarkoittaa siis lievennyksiä ainakin aukioloaikoihin, asiakaspaikkarajoituksiin ja istumapaikkavaatimuksiin.

Uudet ohjeet on tarkoitus saada voimaan viipymättä hallituksen keskiviikon kokouksen jälkeen, jos valtioneuvosto esityksen hyväksyy. Täytäntöön päätökset tuskin kuitenkaan ehtivät vielä samana päivänä, mutta mahdollisesti torstaina.

Se on kuitenkin selvää, että juhannusjuhlijat ehtivät hyvin nauttimaan uusista helpotuksista. Valtiovalta tiedottaa kevennyssuunnitelmista tarkemmin näillä näkymin huomenna tiistaina.

Kolmessa vielä kireää

Viime perjantaina voimaan astuneet edelliset lievennykset koskevat ankarimmin enää Uuttamaata, Päijät- ja Kanta-Hämettä. Näin ollen loppuviikon päätökset höllentävätkin eniten juuri niitä.

Nyt maakuntakolmikon ravintoloissa anniskelu on sallittu kello 07–22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05–23.

Muissa maakunnissa anniskelu on sallittu klo 07–01 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05–02.

Asiakaspaikka-, istumapaikka- ja muista vielä voimassaolevista rajoituksista voi lukea tarkemmin täältä.

Kantelu kanslerille

Ravintola-ala on jo pitkään ollut tyytymätön hallituksen linjaan ravintolarajoituksissa, joita se pitää liian kireinä. Alan etujärjestö Mara jättikin viime perjantaina kantelun hallituksen toimista oikeuskanslerille.

Etujärjestö pyytää kansleria selvittämään etenkin aukiolo- ja anniskeluaikarajoitusten lainmukaisuutta Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Voit keskustella aiheesta tiistaihin 22.6. klo 23:een asti.

Lue lisää:

Pian saa laulaa ja tanssia koko maassa! Ravintolarajoitukset kevenevät perjantaina viimeisilläkin alueilla

Ravintola-ala tarttuu rajuihin toimiin: kantelee hallituksen rajoituspäätöksistä oikeuskanslerille – "ravintolarajoitukset tartuntatautilain vastaisia"

Suosittelemme sinulle