Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lukas Hradeckyltä hieno viesti koko Huuhkajien joukkueelle pettymyksen hetkellä – "Voin melkein huutaa tähän mikrofoniin"

Suomen toiveet jatkopaikasta jalkapallon EM-kisoissa ovat pienet Belgia-tappion jälkeen. Huuhkajien johtavat pelaajat olivat pettyneitä peliesitykseen. Puolustaja Paulus Arajuurella oli "koko ajan sellainen tunne, että isketään yksi maali".

Lukas Hradecky: "Suomi kuuluu arvokisoihin"
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue hävisi Euroopan mestaruuskilpailuissa Belgialle maalein 0–2. Huuhkajat onnistui kuitenkin pitämään hurjavireisen Belgian maaleitta 74 minuutin ajan.

Suomen maalivahti Lukas Hradecky oli ottelun jälkeen ylpeä joukkueestaan, vaikka "valitettavasti taistelu ei riittänyt".

– Uskomaton fiilis, ihan kuin olisimme pelanneet kotona. Kisojen hienous on, että lähes kaikki kannustavat altavastaajaa. Sellainen tunne tuli, että tänne halutaan takaisin. Suomi kuuluu arvokisoihin – sen voi sanoa, Hradecky totesi haastattelussa ottelun jälkeen.

Pietarissa pelatun ottelun tunnelman lisäksi Hradecky kehui Suomen taistelua, mutta sanoi päällimäisenä mielessä olevan pettymys.

– Toivon kipinä jatkopaikasta ei lohduta. Sääli, että pitää vertailla, miten muut lohkot menevät. Huono tunne tällä hetkellä.

Suomi voitti alkusarjassa Tanskan ja hävisi Venäjälle sekä Belgialle. Huuhkajat sijoittui lohkossaan kolmanneksi, mikä voi riittää jatkopaikkaan, jos muut pelaavat Suomelle suotuisasti. Jatkoon etenee neljä parasta lohkokolmosta. Suomen jatkomahdollisuuksista voit lukea tarkemmin täältä.

Hradeckyn mukaan Huuhkajat tuli yhdessä pitkälle, pelaten uhrautuvaisesti ja estäen kymmeniä laukauksia.

– Selkä suorana voin melkein huutaa tähän mikrofoniin: olen ylpeä joka jätkästä.

Voittomaaliksi jäänyt 1–0 tuli Belgian kulmapotkusta. Thomas Vermaelen puski pallon maalipuihin, josta pallo muutti suuntaa ja meni Hradeckyn kautta Suomen maaliin.

– Maali tietenkin harmittaa, mutta minkäs teet. Pallo pomppasi luotisuorana minua kohti. Yritin tietenkin reagoida ja kääntää sen poispäin maalista, mutta ei voi mitään. Oli meilläkin vielä mahdollisuus tehdä maali, Hradecky jatkoi.

Suomen maalivahti Lukas Hradecky löi epäonnekseen pallon Suomen maaliin. Belgia siirtyi 1–0-johtoon.

Paulus Arajuuri: "Minulla oli koko ajan sellainen tunne, että isketään yksi maali"

Suomen kapteeni Tim Sparv sanoi, että Suomi ei ollut riittävän hyvä Belgian tasoista joukkuetta vastaan. Sparvin mukaan Huuhkajilta puuttuu vielä taito pitää palloa omalla joukkueella, mikä on "todella tärkeää tärkeää kansainvälisissä otteluissa".

– Belgia on laatujoukkue, ja luulen, että näemme heidät finaalissa. Loistava joukkue täynnä hyviä pelaajia.

Suomen kapteeni Tim Sparvin mukaan joukkue teki kaikkensa, mutta se ei riittänyt Belgian kaltaista huippujoukkuetta vastaan.

Sparv myös kertoi, ettei tullut vaihtoon Venäjä-ottelussa iskun saaneen polvensa takia.

– Olen vain aivan puhki. Toki viime kuukaudet ovat olleet hankalia, joten en ole täydessä kunnossa.

Puolustaja Paulus Arajuurella oli ottelun jälkeen "takki tyhjä". Hänen mukaansa koko joukkue pelasi hienosti.

– Todella pitkään saatiin pidettyä tilanne 0–0:ssa. Minulla oli koko ajan sellainen tunne, että isketään yksi maali. Belgia vain on maailmanluokan joukkue, he olivat todella hyviä. Pelasimme äärirajoilla, annoimme kaikkemme, eikä sitä enempää voi tehdä, Arajuuri sanoi.

Belgia iski ottelun lopullisen ratkaisun runsaan 80 minuutin jälkeen. Silloin asialla oli Romelu Lukaku.

Huuhkajien puolustaja Paulus Arajuuri uskoi koko ajan, että Suomi tekee johtomaalin.

– Olemme olleet kuukauden koronakuplassa ja varmaan monella alkaa jo väsymys painaa. Se ei kuitenkaan näkynyt yhtään. Joka tilanne ja joka kaksinkamppailu näytti siltä, miltä pitääkin. Suomi kuuluu ilman muuta arvokisoihin, Arajuuri sanoi.

Keskikenttäpelaaja Robin Lod totesi ottelun jälkeen, että joukkue joutui puolustamaan syvällä omalla alueellaan.

– Belgialla oli aika paljon paikkoja, että kyllä se maali oli ikään kuin aistittavissa, hän sanoi.

Suomen keskikenttäpelaaja Robin Lofin mukaan Belgian maalit olivat aistittavissa.

Lodin mukaan Belgia oli juuri niin hyvä kuin saattoikin odottaa. Mahdollisen jatkopaikan suhteen hän ymmärrettävästi toivoi parasta.

Lue myös:

Huuhkajat hävisi Belgialle EM-kisoissa, mahdollisuudet edetä jatkoon kiinni muiden tuloksista – Hradeckylle harmillinen oma maali

Tällä ihmeskenaariolla Huuhkajien tie voi jatkua EM-kisoissa – Suomen joukkueen kohtalo ratkeaa tänään

Kommentti: Suomi kuuluu jalkapallon arvokisoihin, vaikka EM-kisojen alkulohkosta jää ikävällä tavalla jossiteltavaa

Suosittelemme