Hyppää sisältöön

Taistelu beach volleyn viimeisestä olympiapaikasta alkaa Haagissa: "Pelitapa on raaka, mutta sitä ei auta miettiä"

Suomen edustajien mukaan Euroopan maanosapaikan saavuttaminen on realismia, vaikka siitä kamppailee 16 maata.

Niina Ahtiainen. Kuva: CEV

Suomi on mukana tavoittelemassa beach volleyssä Euroopan viimeistä maanosapaikkaa Tokion olympialaisiin.

Keskiviikkona Haagissa alkavassa Cotinental-cupin turnauksessa Suomen joukkueena edustavat parit Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen sekä Ida Sinisalo-Peltonen / Vilhelmiina Prihti.

16 maan turnauksen voittoon ja olympiapaikkaan vaaditaan neljän maan kaataminen. Lehtonen sanoo Yle Urheilulle odottavansa kovia pelejä.

– Sanoisin että seitsemän-kahdeksan maata on on erityisen kovia vastuksia, Lehtonen kertoo.

Lehtosen mukaan olympiapaikka on realismia. Raaka turnausformaatti vaatii pelirohkeutta sekä etenemistä peli ja pallo kerrallaan.

– Ihan muutama pari on vetänyt parempia tuloksia maailmankiertueella, mutta sanoisin että tässä kahdeksan parhaan joukossa ollaan. Hyvä päivä kun sattuu, niin melkein kuka vain voi voittaa.

– Valmistautuminen on sujunut normaalisti. Tottakai pelitapa on raaka, kun häviöstä joutuu heti ulos. Se on kuitenkin kaikille sama, eikä sitä auta miettiä.

Turnauksen avauskierroksella Suomi kohtaa Espanjan. Vastukset ovat Ahtiaisen mukaan tuttuja maailmankiertueelta.

– Olemme pelaneet vastakkain, mutta ennen keskiviikon ottelua pidämme vielä taktiikkapalaverit ja katsomme videoita niin pääsemme heidän pelaamiseen kiinni enemmän.

Maailmankiertuetta kiertänyt pari Lehtonen/Ahtiainen oli varma Continental-cupin paikastaan, mutta toisen parin valinta oli mutkikkaampi. Anniina Parkkinen kuntoutuu yhä keväisestä selkäoperaatiosta, ja Taru Lahti-Liukkonen rakentaa kuntoaan synnytyksen jälkeen.

Naisten turnauksessa on mukana myös Suomea lukuisissa arvokisoissa edustanut Erika Nyström, joka edustaa nykyään Kyprosta.

Lue myös:

Taru Lahti-Liukkosen suurin haave toteutui ja ensimmäinen äitienpäivä saa hänet herkistymään – olympiaunelma mahtuu yhä vauvakuplaan

Suosittelemme sinulle