Hyppää sisältöön

Matkailuyritykset investoivat taas: Rovaniemen Apukkaan nousee yhdeksän miljoonaa euroa maksava kammikylä

Lappi kiinnostaa matkailijoita jatkossakin, kun koronatilanne entisestään paranee ja matkustaminen helpottuu. Matkailutrenditkin ovat Lapin puolella: aitous, tarinallisuus ja luonto kiinnostavat ihmisiä myös tulevaisuudessa, uskoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen uskoo, että luonto ja paikallisuus kiinnostavat matkailijoita myös koronan jälkeen. Kuva: Rovaniemen kaupunki

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen uskoo, että Lappi kiinnostaa matkailijoita jatkossakin, kun koronatilanne paranee ja matkustaminen helpottuu. Matkailutrendit, kuten terveysturvallisuus ja luonto, ovat Kärkkäisen mukaan Lapin puolella. Myös aitous, tarinallisuus ja paikallisuus kiinnostavat ihmisiä.

– Aitoon tarinaan pohjautuva paikallinen, elämyksellinen ja terveysturvallisesti konseptoitu matkailukokonaisuus lisää Rovaniemen matkailun vetovoimaa koronanjälkeisessä globaalissa kilpailussa, Kärkkäinen kertoo tiedotteessa.

Matkailuun myös investoidaan jälleen. Esimerkiksi rovaniemeläinen matkailuyritys Apukka Resort on kertonut investoivansa yhdeksän miljoonaa euroa seuraavan kahden vuoden aikana uusiin kammirakennuksiin.

Apukka Resortin kammirakennuksiin tulee lähes 100 uutta vuodepaikkaa. Kammit päällystetään kuntalla. Lisäksi Apukka Resortiin rakennetaan kotaravintola, rantasauna ja hemmottelutiloja. Osa tiloista valmistuu jo tulevalle talvikaudelle.

Yrityksen toimitusjohtajan Harri Mällisen mukaan yritys odottaa yli 10 miljoonan euron liikevaihtoa investoinnin jälkeen.

– Lappi on yksi voittajista matkailun elpymisessä, koska Lappi on harvaan asuttu. Lisäksi meillä on turvallista, järjestäytynyt yhteiskunta, puhdasta sekä ainutlaatuinen luonto, Mällinen summaa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle