Hyppää sisältöön

Isojoen konehalli siirtyy irlantilaisomistukseen - kauppahinta lähes 200 miljoonaa euroa

Perinteikäs perheyritys saa irlantilaiset omistajat. Irlantilaisella tukku - ja vähittäiskauppayrityksellä Grafton Groupilla ei ole aiempaa toimintaa Skandinaviassa.

Matti Vainionpää ja Ilkka Alakortes
Matti Vainionpää jatkaa Isojoen konehallin toimitusjohtajana. Ilkka Alakortes jää 50 vuoden työuran jälkeen eläkkeelle. Kuva: Isojoen Konehalli Oy
Birgitta Vuorela

Kauhajoella pääkonttoriaan pitävä Isojen Konehalli saa irlantilaiomistajan. Kauppahinta on 199,3 miljoonaa euroa.

Valtakunnallisen IKH-ketjun maahantuontiyritys Isojoen Konehalli Oy Kauhajoella sekä Jokapaikka Oy Työkalu ja Varaosa -tytäryhtiöineen ovat siirtyvät irlantilaisen teknisen alan tukku- ja vähittäiskauppayritykselle Grafton Group plc:lle. Kauppasopimukseen kuuluvat myös IKH-myymälät useassa eri kaupungissa.

Perheyhtiön toiminnassa viisi vuosikymmentä mukana ollut ollut Ilkka Alakortes siirtyy eläkkelle, haikein mutta kiitollisin mielin, kuten hän tiedotteessa kuvailee.

Isojoen Konehalli toimitusjohtajana jatkaa on Matti Vainionpää ja vastuuhenkilöt jatkavat aiemmissa rooleissaan. Yritysten toiminta jatkuu entisellään sekä Kauhajoella että Työkalu ja Varaosa -myymälöissä nykyisillä paikkakunnilla. Henkilökunta on yhteensä noin 400 ja myös he jatkavat uuden omistajan palveluksessa.

- Tavoitteena on edelleen kova kasvu, laajentuminen ja henkilökunnan palkkaaminen, sanoo sanoo Matti Vainionpää.

Ostajan valinnassa tärkeimmiksi kriteereiksi nousivat IKH:n toiminnan jatkuminen ennallaan niin henkilökunnan kuin eri toimintojen osalta.

Grafton Group plc:n historia alkaa vuodesta 1909. Pörssilistatulla yrityksellä on liikketoimintaa Iso-Britanniassa, Irlannissa ja Alankomaissa.

Suosittelemme sinulle