Hyppää sisältöön

Vauvalle annettu lääke vapautti Sergei Shubenkovin dopingepäilyistä

Venäläisaituri Sergei Shubenkov on vapautunut dopingepäilyistä ja saattaa vielä päästä mukaan Tokion olympialaisiin.

Sergei Shubenkov sanoo saaneensa urheilussa kiellettyä ainetta vauvalleen määrätystä lääkkeestä. Kuva: Andrei Vasilyev / Getty Images

Venäläinen pika-aituri Sergei Shubenkov vapautui dopingepäilyistä tapauksessa, jota Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Ahleticsin etiikkaa valvova elin AIU kutsuu "aidon poikkeukselliseksi".

Vuoden 2015 maailmanmestari Shubenkov antoi nesteenpoistajana ja peiteaineena tunnettuan asetatsoliamidia sisältäneen näytteen harjoituskauden testissä. AIU hyväksyi kuitenkin Shubenkovin selvityksen, jonka mukaan hän sai aihetta elimistöönsä kolmen kuukauden ikäiselle lapselleen annetun lääkkeen takia.

– Pojalleni määrättiin lääkettä, joka on kiellettyjen aineiden listalla. Vauva ei kuitenkaan osaa niellä pilleriä, joten jouduimme antamaan sen jauheena. Ainetta on jäänyt keittiön pöydälle, ja sitä kautta elimistööni, Shubenkov selitti.

Shubenkov voi päästä Tokion olympialaisiin, jos hän pääsee kisapaikan saavuttaneiden ja neutraaleina kilpailevien venäläisurheilijoiden listalle. Venäjän yleisurheiluliitto on yhä pannassa dopingin takia.

Lue myös:

Venäläismedia: Pika-aitojen maailmanmestari Shubenkov antanut positiivisen dopingnäytteen

Suosittelemme sinulle