Hyppää sisältöön

Oulun kaupunginteatteri joutuu maksamaan korvauksia näyttelijä Merja Larivaaralle – aviomiehen kanssa tehty ohjaajasopimus oli sitova

Merja Larivaaran ja Oulun teatterin välinen riita koskee kolmen vuoden takaisia tapahtumia, kun Larivaara teki ohjaajasopimuksen taiteellisena johtajana toimineen miehensä Kari-Pekka Toivosen kanssa. Teatteri ei kuitenkaan hyväksynyt sopimusta.

Oulun kaupunginteatterin ja Merja Larivaaran kiistoja on aiemminkin setvitty oikeudessa. Jo viime kesänä kiisteltiin Seniorisoppa-esityksestä. Tuolloin riita päättyi Larivaaran hyväksi, mutta nyt käräjäoikeus kumosi aiemman päätöksensä. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa näyttelijä Merja Larivaaran ja Oulun kaupunginteatterin välisessä ohjaajasopimuskiistassa. Riita koskee kolmen vuoden takaisia tapahtumia ja Vihainen leski -näytelmän ohjaamista Oulun teatterille.

Käräjäoikeuden mukaan teatteri on velvoitettu korvaamaan lähes 15 000 euroa Larivaaralle ohjaajasopimuksen perusteettomasta purusta. Larivaara oli sopinut aviomiehensä ja silloisen Oulun teatterin taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen kanssa näytelmän ohjaamisesta. Teatteri ei kuitenkaan hyväksynyt sen mukaan perheen sisäistä sopimusta, mikä nyt johti käräjäoikeudessa korvaukseen työsopimuksen perusteettomasta purkamisesta.

Larivaara haki oikeudesta suurempaa korvausta, joko 26 500 euroa tai toissijaisesti 18 000 euroa.

Oikeudessa käsiteltiin myös kiistaa Seniorisoppa-esitysten peruuttamisesta. Käräjäoikeus kumosi viime kesänä tekemänsä päätöksen, jossa se velvoitti teatterin maksamaan 3 000 euron vahingonkorvauksen Larivaaralle.

Osapuolet hakivat toisiltaan myös oikeudenkäyntikuluja, jotka käräjäoikeus piti kuitenkin osapuolten omina vahinkoinaan.

Oulun käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta.

Korjaus 26.8. klo 11.01: Artikkelista poistettu tekstimuotoilu; silloisen miehensä Kari-Pekka Toivosen kanssa, ja korjattu viittaamaan hänen asemaansa taiteellisena johtajana. Toivonen on edelleen Larivaaran puoliso.

Suosittelemme sinulle