Hyppää sisältöön

Pohjalaiset juhannusfestivaalit eivät ole tänä kesänä massatapahtumia

Koronapandemia vaikuttaa juhannusjuhlien järjestämiseen, eikä kymmenientuhansien kävijämääriä nähdä. Viime vuonna epidemia pakotti perumaan juhannustapahtumat.

Kädet
Festivaalit houkuttelivat väkeä juhannuksena. Kuva: Yle
Iina Kluukeri

Pohjalaiset juhannustapahtumat eivät ole tänä kesänä kymmenientuhansien ihmisten massafestivaaleja.

Asiaa ei auta edes se, että kaikissa pohjalaismaakunnissa koronatilanne on rauhallinen ja epidemia on perustasolla. Vaikka kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet, tapahtumat itse rajoittavat väkimääräänsä.

Alahärmän PowerParkin 2-päiväiseen tapahtumaan otetaan sisälle 2 000 kävijää molempina iltoina eli perjantaina ja lauantaina. Vetonauloina ovat muun muassa Erika Vikman, Irina ja Popeda.

PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma myöntää, että korona on aiheuttanut ylimääräisiä järjestelyitä.

– On tilattu iso määrä pöytiä ja tuoleja, että erilliset pöytäryhmät voidaan järjestää. Kävijöiltä edellytetään turvavälien huomioimista ja koronaohjeistuksien noudattamista. Tapahtuma-alue on hehtaarin kokoinen, rajattu tila ulkona, joten turvaetäisyyksien pitäminen onnistuu.

Kalajoella Hiekkasärkillä pääsee maksimissaan 1 500 ihmistä per ilta kahteen ravintolaan eli viihdekeskus Merisärkkien ja ravintola Stage -tiloihin sekä niiden yhteiselle jättiterassille. Lavalle nousevat Klamydia ja Teflon Brothers.

– Mitään riehakasta juhannusjuhlimista ei Kalajoella varmaan koeta. Silti alueelle odotetaan kymmentätuhatta mökkiläistä ja muuta majoittujaa, kertoo Visit Kalajoen Johanna Rautio.

Alahärmässä on tavallisina juhannuksina ylletty noin 20 000 kävijään. Kalajoella on nähty yleensä kymmeniätuhansia juhannusjuhlijoita.

Kauhajoen Nummirock järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti. Livestriimissä esiintyvät muun muassa The 69 Eyes ja Ensiferum.

90 tunnin liveleirinuotio alkoi keskiviikkona Zoomin kautta. Normaalikesänä Nummirockiin on kerääntynyt reilut 17 000 juhlijaa.

Suosittelemme sinulle