Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Siirrettävät viilennyslaitteet viedään nyt käsistä – Kuopion Prisman myyntipäällikkö: "Laitteita ostetaan kuin maitoa"

Tuuletinten ja ilmastointilaitteiden kauppa käy vilkkaana hellepäivinä. Varastot myydään hetkessä tyhjiksi. Myös ilmalämpöpumppuja menee, mutta niiden asennus vie enemmän aikaa, jolloin akuuttiin tarpeeseen mukaan lähtee liikuteltava laite.

Myynnissä olevia ilmanviilentimiä Kuopion Prismassa.
Kuopion Prismaan tulee monta kertaa viikossa ilmanviilentimiä, ja melkein kaikki ostetaan heti. Kuva: Laura Ruuskanen / Yle
Laura Ruuskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tuuletinten, ilmanviilentimien, ilmastointilaitteiden ja ilmalämpöpumppujen menekki on jälleen helteiden myötä ollut hurjaa. Esimerkiksi Kuopion Prismassa kauppa on käynyt kuumana.

– Tavaraa tulee päivittäin, ja lähes kaikki myydään heti. Erilaisia viilennyslaitteita menee kymmeniä päivässä. Maanantaina tuntui, että ihmiset ostavat laitteita kuin maitoa, melkein jokaisen kärryssä näkyi joku laite, kertoo käyttötavarapuolen myyntipäällikkö Sanna Isrikki Prismasta.

Moni on siirtynyt perinteisistä tuulettimista kalliimpiin ja tehokkaampiin ilmastointilaitteisiin ja ilmanviilentimiin.

– Mökeillekin niitä menee, sillä mökit ovat entistä paremmin varusteltuja. Tässä ei enää puhuta mistään nappulakaupasta, vaan näillä on tosi iso menekki, Prismajohtaja Kirsi Jeskanen sanoo.

Kuopion Gigantissa erityisesti ilmastointilaitteet ja tornituulettimet ovat olleet kysyttyjä. Myös ilmalämpöpumppuja myydään ahkerasti, mutta akuuttiin hellepäivän tarpeeseen mukaan lähtee yleensä liikuteltava tuuletin tai ilmastointilaite. Ilmalämpöpumpun asennuksessa kun menee pidempi hetki.

– Tornituulettimet menevät hetkessä, kun niitä tulee myymälään. Nousu edellisvuosiin on huomattava. Tornituulettimet ovat olleet paljon suositumpia kuin perinteiset pienemmät pöytätuulettimet, osastopäällikkö Mikko Rönkkö Gigantista kertoo.

Rönkkö lisää, että helteellä ja yleensäkin kesällä, myös pienten jääkaappien suosio lisääntyy.

– Pienet jääkaapit kuuluvat mökkivarustukseen, ja ovat kesäisin menekkituotteita.

Suosittelemme sinulle