Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuori kommentoi olympiaratkaisuaan – "Se päätös oli vain tehtävä"

Wimbledoniin matkaava suomalainen taipui Eastbournessa kokeneelle Andreas Seppille. Ruusuvuori päätti aiemmin jättää Tokion olympiatenniksen tältä kesältä väliin, sillä ATP-kiertue ajaa tavoitteissa edelle.

Emil Ruusuvuori taipui Italian Andreas Seppille. Kuva: 2021 Getty Images

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuoren ATP-turnaus päättyi kaksinpelin toiselle kierrokselle Englannin etelärannikolla Eastbournessa. Ruusuvuori taipui nurmikentällä pelatussa ottelussa Italian konkaripelaaja Andeas Seppille, joka kukisti suomalaisen 6-2, 6-3.

Ruusuvuori menetti avauserässä syöttönsä kahdesti eikä kyennyt saamaan murtopalloja Seppiä vastaan. Toisessa erässä yksi murto riitti italialaiselle, kun Ruusuvuori ei kyennyt hyödyntämään kahta murtomahdollisuuttaan 5-3-tilanteessa.

– Matsin keskiosassa oli liian iso pätkä, jossa en ollut tarpeeksi hyvin mukana. Liikaa virheitä, eikä plääni (pelisuunnitelma) ollut selkeä, Ruusuvuori kommentoi STT:lle.

Maailmanlistalla tätä nykyä sijalla 95 majaileva Seppi, 37, on Eastbournen turnausvoittaja kymmenen vuoden takaa. Wimbledonin arvoturnauksessa hän on edennyt parhaimmillaan neljännelle kierrokselle.

Maailmanlistan sijalla 79 olevalle Ruusuvuorelle ottelu oli tämän kauden neljäs nurmikentällä. Tiistaina 22-vuotias suomalainen sai mainion voiton, kun hän kaatoi avauskierroksella Espanjan Albert Ramos-Vinolasin, joka on rankingissa 40:s.

Paukkuja ATP-kiertueelle

Ruusuvuori päätti jättää Tokion olympiatenniksen tältä kesältä väliin, vaikka olisi todennäköisesti päässyt turnaukseen varasijalta mukaan. ATP-kiertue ajoi tällä kertaa olympialaisten edelle.

– Olympialaiset on yksi vuoden isoista tapahtumista ja maata on aina kiva edustaa, kun sitä ei kovin usein vuoden aikana pääse tekemään. Päätimme tällä kertaa tiimin kanssa näin. Paljon (ATP-) pisteitä puolustettavana, eikä ole varmaa, olenko edes mukana, niin se päätös oli vain tehtävä, Ruusuvuori valaisi.

– Seuraaviin sitten valmistaudutaan, muutaman vuoden päästä, Ruusuvuori viittasi Pariisin kisoihin 2024.

Miestenniksen huippunimistä esimerkiksi Rafael Nadal ja Dominic Thiem ovat ilmoittaneet olympiapoissaolostaan.

Ruusuvuori on nurmella vielä verrattain kokematon pelaaja, mutta nuorukainen odottaa innolla ensi viikolla alkavaa Wimbledonin grand slam -turnausta. Kyseessä on Ruusuvuoren ensimmäinen Wimbledon miesten pääsarjassa.

– Tässä on aikaa treenata ja valmistautua (Wimbledoniin). Suunnitelmista ei ole vielä hajua, mutta eiköhän me pikkuhiljaa aleta siirtyä sinne.

Lue myös:

Emil Ruusuvuorelle maukas tennisvoitto – "Tällä alustalla oltava todella aggressiivinen"

Wimbledonin poisjääntien lista piteni – viiden vuoden takainen finalisti jäi pois

Emil Ruusuvuorelta raju päätös – ei lähde Tokion olympialaisiin

Suosittelemme sinulle