Hyppää sisältöön

Katso mikä tuuri: sadevesikaivoon pudonnut kännykkä olikin ehjä – kaikki eivät ole yhtä onnekkaita

Kännykkä on vakuutusyhtiöiden ykköskorvattava. Kesällä suomalaiset liikkuvat enemmän ja ovat aktiivisempia, jonka vuoksi erilaisia vahinkoja sattuu enemmän. Kesäaikaan myrskyt ja muut sääilmiöt voivat yllättää joskus ja aiheuttaa vahinkopiikkejä.

Mikä tuuri: sadevesikaivoon pudonnut kännykkä olikin ehjä
Tanja Heikkonen,
Sanna Kähkönen,
Joni Takalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kosti Niskaselle kävi niin kuin monelle muullekin. Kännykkä tippui taskusta.

– Mä olin siinä kaivon vieressä, mulla oli tasku auki ja mä hyppäsin, niin puhelin lensi kaivoon. Ajattelin, että se meni hajalle, eikä toimi enää ikinä.

Vakuutusyhtiöille tehdystä kyselystä selviää, että kännykkä on niin Lähitapiolan, Pohjolan kuin Ifinkin eniten korvattu tuote. Kuusamolaisella Kosti Niskasella ei kuitenkaan mennyt sormi suuhun kännykän kadotessa sadevesikaivoon. Apuun haettiin valjaat kotoa ja puhelimen omistaja laskettiin valjailla kaivoon.

– Se oli varmaan äidin idea.

Katso pääkuvasta video Kosti Niskasen puhelimen pelastusoperaatiosta.

Lähitapiolasta kerrotaan, että kotivakuutuksesta ilmoitetuista vahingoista suurin osa, 80 prosenttia, on irtaimistovahinkoja.

– Euromääräisesti erittäin merkittäviä vahinkoja ovat vesivahingot ja tulipalot, joita sattuu kappalemääräisesti selvästi vähemmän, mutta niistä maksamme merkittäviä korvauksia vuositasolla, kertoo Lähitapiola Kainuu-Koillismaan asiakkuusjohtaja Jari Komulainen.

Myös If on samoilla linjoilla. Korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtasen mukaan monelle käy kuin Kosti Niskaselle: kännykkä tippuu taskusta.

– Esimerkiksi noustessa autosta, täyttäessä uima-allasta, noustessa veneeseen, pyöräillessä tai lenkillä. Kesällä riskejä lisää, kun ollaan vähemmissä vaatteissa, jolloin taskutkin ovat huonompia. Kesällä myös liikutaan paljon, otetaan valokuvia ja puhelinta käytetään julkisilla paikoilla, jolloin riskit toki kasvavat enemmän kuin kotona.

Millainen vahinko sinun kännykällesi on käynyt, voit keskustella aiheesta 26.6. klo 23: asti.

Suosittelemme sinulle