Hyppää sisältöön

Uefa luopuu vierasmaalisäännöstä kaikissa seurajoukkuekilpailuissaan ensi kaudella

Euroopan jalkapalloliiton seurajoukkuekilpailuissa pelataan jatkossa tasatilanteessa jatkoaika ja rangaistuspotkukilpailu.

Mestarien liigassakaan ei jatkossa nähdä vierasmaalisääntöä. Kuva: AOP

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että se luopuu kaikissa seurajoukkuekilpailuissaan vierasmaalisäännöstä tulevalla kaudella 2021–22.

Jatkossa Uefan seurajoukkuekilpailuissa pudotuspelivaiheessa pelattavissa kahden ottelun pareissa maalit lasketaan edelleen yhteen. Jos joukkueet päätyvät kahden ottelun jälkeen tasatulokseen, pelataan niin sanotuin hopeisen maalin säännöin jatkoaika, joka koostuu kahdesta 15 minuutin pituisesta puolikkaasta. Mikäli sekään ei ratkaise voittajaa, joukkueet ratkaisevat ottelun rangaistuspotkukilpailulla.

Uefa kertoo perustavansa päätöksensä liiton seurajoukkuekilpailukomitean ja naisten jalkapallon komitean kehotukseen.

– Vierasmaalisäännön vaikutus on ollut nykypäivänä vastakkainen sen alkuperäiseen ideaan. Se saa usein kotijoukkueet ensimmäisissä osaotteluissa pidättäytymään hyökkäämästä, koska ne pelkäävät vierasjoukkueen tekevän parissa ratkaisevan maalin, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin kommentoi sääntömuutosta.

– On reilua sanoa, ettei kotietu ole enää nykyisin niin suuressa roolissa, kun missä se on aikoinaan ollut. Uefan järjestelykomitea on tehnyt oikean ratkaisun katsoessaan, ettei ole enää oikeutettua antaa vierasmaalille suurempaa painoarvoa kun kotona tehdylle osumalle.

Vierasmaalisääntöä on käytetty eurooppalaisissa cup-kilpailuissa ensimmäisen kerran Cup-voittajien cupissa vuonna 1965.

Lue myös:

Uefa vaihtoi logonsa sateenkaaren väriseksi ja lähetti tiedotteen, jossa kohua nostattanutta kieltoa perustellaan

Sateenkaarikohuun uusi käänne EM-kisoissa! Katso kuvat ja video sateenkaarilipun kanssa kentälle rynnänneestä fanista

Uefa-pomo vastasi saksalaisten kritiikkiin sateenkaaristadionin EM-kisapannasta: “Emme halua, että meitä käytetään populistisiin toimiin”

Suosittelemme sinulle