Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Matilda Castrenin avauskierros golfin LPGA:n mestaruuskisoissa Atlantassa oli takkuinen – kärki on jo kahdeksan lyönnin päässä

Matilda Castren LPGA-mestaruusturnauksessa 24.6.2021
Matilda Castern aloitti tahmeasti LPGA:n mestaruuskisat Atlantassa. Kuva: 2021 Getty Images
Juuso Koskinen,
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Matilda Castrenin avaus golfin LPGA:n mestaruuskisoissa Atlantassa ei ollut vahvin mahdollinen. Castren lähti liikkeelle takaysiltä ja avasi kierroksensa kolmella bogeylla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Castren jäi tuloksella +3 jaetulle sijalle 75. Jos sijoitus ei parane toisella kierroksella, hän ei selviä mukaan kilpailun kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Edellisessä kilpailussaan 10 päivää aiemmin Castren teki suomalaista golfhistoriaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena LPGA osakilpailun Kaliforniassa. Castrenin valmentaja Petteri Nykyn mukaan loistavan pelivireen ylläpitoon ei ole salaista ainesosaa.

Nykyn mukaan jalat on vain pidettävä maassa ja keskityttävä omaan perustekemiseen. Onnistumiset kumpuavat yksittäisiin tilanteisiin keskittymisestä.

– Toivottavasti Matilda on nyt laskeutunut vuorelta ja osaa jälleen lähestyä ammattiaan hyvällä antaumuksella. Loppujen lopuksi kyse on arkisesta tekemisestä. Osaaminen hänellä on, mieli on se mikä lopulta ratkaisee, Nykky analysoi ennen avauskierrosta Yle Urheilulle.

Kilpailun kärkipaikalla on ensimmäisen kierroksen jälkeen USA:n Lizzette Salas. Hänen teki birdien kaikkiaan viidelle väylälle ja kiersi kentän siis 67 lyönnillä.

Hyvät saumat mitaliin Tokiossa

Castrenin hyvät otteet ovat nostaneet myös odotuksia kohti Tokion olympialaisia.

Olympiagolf eroaa kaikista muista lajin kilpailuista, sillä pelaajia on vain 60. Vaikka maailman kärki on pääsääntöisesti mukana, monta huippupelaajaa jää nelihenkisten maajoukkueiden ulkopuolelle.

Oman mausteensa tuo Tokion sää. Tokiossa suomalaisgolffarit joutuvat kisatunnelman ohella totuttautumaan Japanin kuumaan ja kosteaan ilmastoon. Kisajärjestäjät ovat pyrkineet huomiomaan lämpötilan ajoittamalla Kasumigaseki Country Clubilla käytävän kilpailun lähtöajat aikaiseen aamuun.

Nykyn mukaan saumat mitaliin ovat hyvät.

– Tällä hetkellä Matildan lyönti on hyvässä tikissä ja oikealla vireystilalla kaikki on mahdollista. Menestyminen on kuitenkin pelikohtainen juttu, Nykky arvioi ennen viikonlopun avauskierrosta.

Tokion olympiagolfiin Suomi lähtee täydellä edustuksella. Naisissa Suomea edustaa Castrenin lisäksi Sanna Nuutinen. Miehissä joukkueeseen tiensä selvittivät Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Lue myös:

Tyly tilasto kertoo, että naisten palkkiot huippugolfissa ovat edelleen murto-osa miesten ansioista – "Naisen euro Euroopan kiertueella on 15 senttiä"

Castren esiintyi sensaatiomaisesti viimeisellä kierroksella oltuaan vasta ensimmäistä kertaa finaaliryhmässä – "Epäuskoinen olo vieläkin"

Ammattigolfari Leena Makkonen elää kädestä suuhun pyrkiessään kovimpiin turnauksiin: "Talvella tein opetushommia, kesällä annan golftunteja"

Suosittelemme sinulle