Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Johannes Vetter vei Aki Parviaiselta Kuortaneen ikonisen kenttäennätyksen – katso saksalaisen järjetön kiskaisu tästä

Vetter päihitti Aki Parviaisen 22 vuotta vanhan kenttäennätyksen puolella metrillä.

Johannes Vetter rikkoi Kuortaneen kenttäennätyksen
Juuso Koskinen,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksalaishirmu Johannes Vetter nykäisi Kuortaneella uuden kenttäennätyksen 93,59 heti toisella heitollaan. Aiempi kenttäennätys oli Aki Parviaisen Suomen ennätystulos 93,09 vuodelta 1999.

– Olen onnellinen ja ylpeä tuloksesta. 93 metrin ylittäminen on aina merkittävää, varsinkin näin perinteisessä kilpailussa keihäänheiton synnyinseuduilla, Vetter sanoi heti kilpailun jälkeen.

Aiemmin kipuillut reiden lähentäjälihas ei vaivannut saksalaisen suoritusta Etelä-Pohjanmaalla.

– Kamppailin hieman juoksun ja radan pinnan kanssa tänään. Reidessä ei tuntunut mitään, mutta selkä oli hieman jäykkä, Vetter analysoi.

Saksalainen liiteli lauantaina täysin omissa lukemissaan, mutta myös hänen takanaan käytiin tasokas keihäskilpailu.

Trinidad ja Tobagon Keshorn Walcott heitti toisellaan kauden parhaansa 89,12. Kolmas oli Intian Neeraj Chopra tuloksella 86,79.

Jarmo Marttila oli parhaana suomalaisena viides tuloksella 80,82.

Lue myös:

Erikoisesta huimauksesta kärsinyt Kristiina Mäkelä loikki olympiarajan Kuortaneella! Tunteet purkautuivat kyynelinä vaikeiden hetkien jälkeen

Illukka ja Samuelsson pinkoivat ennätykset satasella, Kuivisto hätyytteli vanhaa SE:tä – Yle seuraa yleisurheilupäivää hetki hetkeltä

Sara Kuivistolla on loistotilaisuus napata Kuortaneelta olympiapaikka – alkuvauhti on kylmää: "Ei ole aikaa jäädä odottelemaan muita"

Suosittelemme