Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

EM-mitalistin kunto kateissa – Ella Junnila selitti ihmetystä herättänyttä valmentajanvaihdostaan: "Tilanteeseen oli pakko reagoida"

Valmentajan vaihtaminen kesken olympiakauden on epätavallista. Junnilan mukaan ajatus oli muhinut jo pitkään ja asiaan oli nyt pakko reagoida.

Ella Junnila hyppää Kuortaneella.
Ella Junnila hyppäsi Kuortaneella sentin päähän kauden parhaastaan tuloksella 189. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Juuso Koskinen,
Petra Manner
Avaa Yle-sovelluksessa

Korkeushyppääjä Ella Junnilan ei ollut tyytyväinen tulokseensa Kuortaneen GP-kisassa juhannuslauantaina. Junnila ylitti 189, joka jäi hänen ennätystuloksestaan seitsemän senttiä.

Korkeuskisan voittoon hyppäsi Ruotsin Maja Nilsson tuloksella 191.

– Koko kisa oli melkoinen via dolorosa. Ei ollut tänään yhtä samanlaista hyppyä eikä yhtä samanlaista juoksua, Junnila tuskaili Yle Urheilulle.

Junnila päätyi vaihtamaan valmentajaansa kisojen alla. Pitkäaikainen valmentaja Jouko Kilpi sai väistyä viime viikolla, kun Tuomas Sallinen otti ohjat käsiinsä.

Valmentajan vaihtaminen kesken kauden on poikkeuksellista, varsinkin kun kyseessä on olympiakausi. Päätös oli kuitenkin Junnilan mukaan ainoa oikea.

– Ajatus oli muhinut jo pidempään. Valmentajaa ei vaihdeta kuukausi ennen olympialaisia huvin vuoksi, mutta tilanteeseen oli nyt pakko reagoida.

Talvella hallikisoissa EM-mitalin saavuttanut Junnila myöntää, että vire on kadoksissa ja huippukorkeudet ovat jääneet toistaiseksi haaveeksi.

Tokioon matkaava Junnila odottaa uudelta valmentajaltaan ennen kaikkea juoksun hermotuksen parannusta ja sitä kautta suoritustason kohotusta.

– (Kuortaneella) nähtävissä oli pientä laskukuntoa. Juoksu vielä joten kuten onnistuu, mutta hermotus ei enää ehdi suorituksen loppuun. Sitä harjoitellaan nyt ja sen kautta lähdetään hakemaan, että kunto lähtisi uudelleen nousuun.

Junnila vetäytyy seuraavaksi harjoittelutauolle. Hän kisaa vielä Lapinlahdella heinäkuun puolivälissä ennen Tokion olympialaisia.

Lue myös:

Ella Junnila vaihtaa valmentajaa vain viikkoja ennen kauden pääkilpailua – "Valmentaja ja fyssari samassa paketissa, siitä voi olla hyötyä"

Illukka ja Samuelsson pinkoivat ennätykset satasella, Kuivisto hätyytteli vanhaa SE:tä – näin Kuortaneen yleisurheilupäivä eteni

Johannes Vetter vei Aki Parviaiselta Kuortaneen ikonisen kenttäennätyksen – katso saksalaisen järjetön kiskaisu tästä

Erikoisesta huimauksesta kärsinyt Kristiina Mäkelä loikki olympiarajan Kuortaneella! Tunteet purkautuivat kyynelinä vaikeiden hetkien jälkeen

Suosittelemme