Hyppää sisältöön

Silvia Modig ei lähde eduskuntaan, Suldaan Said Ahmedista ensimmäinen somalitaustainen kansanedustaja – "Lasikatot on tehty rikottaviksi"

Koska europarlamentaarikko Silvia Modig ei palaa eduskuntaan, Helsingin apulaispormestariksi nousevan Paavon Arhinmäen paikan ottaa Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed. Hän on ensimmäinen somalitaustainen kansanedustaja Suomessa.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed nousee eduskuntaan apulaispormestariksi valittavan Paavo Arhinmäen jälkeen. Kuva: Mårten Lampén / Yle
Jesse Mäntysalo,
Alina Mäkynen

Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Silvia Modig jatkaa nykyisessä tehtävässään EU:ssa.

Kun Helsingin vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti vasemmistoliiton apulaispormestariksi kansanedustaja Paavo Arhinmäkeä, Modigille avautui mahdollisuus siirtyä varapaikalta kansanedustajaksi.

Modigin ratkaisun takia Arhinmäen tilalle eduskuntaan nousee kansalaisaktivisti ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed.

Modig kertoo, ettei päätös ollut helppo, koska hän arvostaa eduskuntaa suuresti. Päätökseen vaikutti Modigin mukaan se, että hän on onnistunut pääsemään ilmastotyössä merkittäville paikoille EU:ssa.

– Pääsen joka viikko vaikuttamaan suoraan niihin päätöksiin, jotka ovat akuutteja ilmaston kannalta. Siksi koen, että minun on oikein jatkaa tätä työtä.

Said Ahmedille hän toivoo viisautta ja voimaa vaikeaan tehtävään.

– Kansanvallassa ei ole hienompaa tehtävää kuin olla kansanedustajana, Modig kommentoi.

"Olen ensimmäinen, mutta en varmasti viimeinen"

Eduskuntaan nouseva Suldaan Said Ahmed sanoo kansanedustajatyön olevan hänelle suuri kunnia ja luottamuksen osoitus. Said Ahmedin mukaan etenkin ilmastopolitiikka ja syrjäytymisen ehkäiseminen ovat hänelle läheisiä aiheita, joiden puolesta hän lähtee työskentelemään.

– Töitä on edessä paljon. Olen otettu ja iloinen siitä, että pääsen työskentelemään paremman Suomen puolesta, hän kertoo.

Suldaan Said Ahmedista tulee samalla ensimmäinen somalilaissyntyinen kansan­edustaja.

– Se merkitsee minulle paljon. Esikuvilla on suuri merkitys ja lasikatot on tehty rikottaviksi. Olen ensimmäinen, mutta en varmasti viimeinen, hän toteaa.

Artikkelia täydennetty klo 16.13. Lisätty Suldaan Said Ahmedin kommentit.

Lue myös:

Vasemmiston valtuustoryhmä esittää Arhinmäkeä Helsingin apulaispormestariksi

Suosittelemme sinulle