Hyppää sisältöön

Korona-avustus myönnettiin 295 urheiluseuralle – avustuksen suuruus vaihtelee 2000 ja 30 000 euron välillä

Urheiluseuroille myönnettiin korona-avustuksina lähes 3,7 miljoonalla eurolla. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 424.

Salibandy kuvitus
Urheiluseurat saavat valtiolta avustusta koronapandemian aiheuttamien menetysten korvaamiseen. Kuvituskuva. Kuva: Jaakko Stenroos/AOP
Juuso Koskinen

Urheiluseurat saivat opetus- ja kulttuuriministeriöltä yhteensä 3 698 400 euron tukipotin koronaviruspandemian aiheuttamien taloudellisten menestysten korvaamiseen. Avustusta sai yhteensä 295 seuraa.

Korona-avustuksilla turvataan lasten ja nuorten harrastamisen edellytyksiä eri puolilla Suomea. Myös tavoitteellisen kilpa- ja huippu-urheilutoiminnan tulevaisuus pyritään varmistamaan.

– Korona-aikana harrastaminen ja seuratoimintaan osallistuminen ovat laskeneet huolestuttavalla tavalla. Tällä on laajat vaikutukset suomalaisten hyvinvointiin ja seuratoiminnan arkeen, sanoo urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.).

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 424. Myönnetyistä avustuksista pienin on 2000 euroa ja suurin avustus 30 000 euroa.

Avustus kohdennetaan helmikuun alusta toukokuun loppuun aiheutuneisiin tappioihin. Uusi korona-avustushaku avataan syksyllä.

Lue myös:

Urheiluseurat saivat lähes kaksi miljoonaa koronatukea

Suomalaisille lajiliitoille jaettiin lähes kolme miljoonaa euroa korona-avustuksia – Hiihtoliitolle yli puolen miljoonan potti

Suosittelemme sinulle