Hyppää sisältöön

Pirkanmaan Kangasalan viimeaikaisten tulipalojen takana alle 15-vuotias poika – myönsi teon, muttei osannut kertoa motiivia

Kangasalla on ollut useita tulipaloja viime ja tämän viikon aikana. Alle 15-vuotias paikallinen poika sytytti viime viikolla viisi paloa ja eilen maanantaina aamuyöstä yhden.

Palomiehet sammuttavat Pikkolan päiväkodin tulipaloa.
Käytöstä poistettu päiväkoti tuhoutui tulipalossa Kangasalla 28.6.2021. Kuva: Miikka Varila / Yle
Mari Jäntti
Avaa Yle-sovelluksessa

Kangasalla viime ja tämän viikon tulipalojen takana on alle 15-vuotias nuori.

Viime viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä sytytettiin yhteensä neljä tulipaloa maastossa Kirkkoharjun ja Linturinteen alueilla. Tulipalot vaurioittivat maapohjaa ja puustoa, kahdessa tapauksessa melko laajalta alueelta. Paloissa oli myös vaaraa siitä, että ne olisivat päässeet leviämään.

Puolestaan viime viikon perjantaina aamuyöllä sytytettiin tuleen Suoraman urheilukentän pukutila- ja varastorakennus (Aamulehti). Rakennukselle aiheutui tuntuvia vahinkoja.

Eilen maanantaina aamuyöstä sytytettiin tuleen Riihikujalla oleva entinen Pikkolan päiväkotirakennus. Tyhjillään ollut päiväkoti tuhoutui käytännössä kokonaan.

Poliisi pääsi pojan jäljille saamiensa vihjeiden ja valvontakameroiden tallenteiden avulla.

Poliisi kuuli rikollisiin tekoihin epäiltynä Pirkanmaalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa, joka myönsi olleensa palojen sytyttäjä. Hän kertoi paloista asioita, jotka täsmäsivät poliisin tiedossa olleisiin tapahtumien yksityiskohtiin. Mitään varsinaista motiivia näille teoille poika ei osannut kertoa.

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, joten rikostutkinnat eivät tule etenemään syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn.

Alaikäinen on kuitenkin korvausvastuussa teoistaan. Kaikissa näissä tulipaloissa on asianomistajana Kangasalan kaupunki. Normaalin käytännön mukaisesti poliisi ilmoitti asiasta myös lastensuojeluviranomaisille.

Rikoksia tutkitaan vahingontekorikoksina.

Korjaus 29.6. kello 12.05: Otsikossa ja jutun tekstissä kerrottiin pojan olevan 15-vuotias. Tosiasiallisesti poika on alle 15-vuotias, ja teksti on korjattu sen mukaisesti.

Suosittelemme sinulle