Hyppää sisältöön

Koronatartuntojen uhka huolettaa EM-kisoissa – Saksa vaatii yleisömäärän rajoittamista Wembleyllä ja syyttää järjestäjiä vastuuttomuudesta

Saksan sisäministerin mukaan on vastuutonta päästää katsomoihin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Illan Englanti–Saksa -otteluun pääsee tänään 45 000 katsojaa.

Englannin ja Saksan välisessä ottelussa nähdään 45 000 katsojaa eli puolet Wembleyn stadionin kapasiteetista. Kuva: Getty Images
STT Urheilu

Saksa patistaa Britanniaa rajoittamaan yleisömäärää miesten EM-jalkapallon ratkaisupeleissä Wembleyn stadionilla. Huolena on koronaviruksen leviäminen, sillä viruksen deltavariantti tarttuu aiempia muunnoksia herkemmin.

Saksa kohtaa Englannin tänään Wembleyllä pelattavassa puolivälierässä, mutta Lontoo isännöi myös turnauksen välieriä ja loppuottelua ensi viikolla.

– On vastuutonta päästää kymmenet tuhannet läheiseen kontaktiin katsomossa, painotti Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanomalehti Augsburger Allgemeinen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Britannia taipui aiemmin kesäkuussa Euroopan jalkapalloliiton Uefan vaatimuksiin ja avasi Wembleyn katsomot yli 60 000 katsojalle välierissä ja loppuottelussa. Määrä vastaa 75 prosenttia stadionin katsomokapasiteetista ja on suurin Britanniassa koettu urheilutapahtumien yleisömäärä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen.

Englannin ja Saksan neljännesvälierässä katsomoon pääsee 45 000 jalkapallofania.

Saksassa EM-otteluja on pelattu Münchenissä, jossa katsomoon on päästetty viidesosa katsomokapasiteetista eli noin 14 000 katsojaa.

– 20 prosentin sääntö voisi olla ohjenuorana myös muilla EM-kisojen stadioneilla, Seehofer korosti.

Saksa on määritellyt Britannian koronaviruksen riskialueeksi, mutta saksalaiset saavat palata kotimaahansa, jos ovat matkustaneet Brittein saarilla. Saksaan aikovat brittimatkailijat sen sijaan joutuvat maahan tullessaan kahden viikon karanteeniin.

Juttua korjattu 29.6.2021 klo 15.49: Englannin ja Saksan ottelu on neljännesvälieräottelu. Ei puolivälieräottelu kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Lue myös:

Suomalaiset raivostuivat Huuhkajat-faneille, kannattajayhdistyksen puheenjohtajalle satanut uhkaavia viestejä

Suosittelemme sinulle