Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Risteilyalus saapui taas Kotkaan: "Nautitaan tästä ihanasta kesäpäivästä", sanoo kotimaanmatkailija

Risteilymatkustajat viettävät Kotkassa päivän ja palaavat Helsinkiin Tallinnan sataman kautta.

Risteilijä m/s Gabriella ankkuroituna Kotkan Kantasatamaan
M/s Gabriella vastaanotettiin tiistaiaamuna Kotkan Kantasatamaan. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Ilona Pesu
Avaa Yle-sovelluksessa

Viking Linen risteilyalus m/s Gabriella saapui tiistaina aamupäivällä Kotkan Kantasatamaan. Kyseessä on risteilyaluksen toinen Kotkan-risteily tänä kesänä.

Risteilymatkailijat viettävät päivän Kotkassa ja palaavat illalla laivaan, joka vie heidät Tallinnan sataman kautta takaisin Helsinkiin. Matkustajat eivät pääse maihin Tallinnassa.

matkustajia risteilijä m/s Gabriellan kannella
Haminan-Kotkan satamalla ei ollut tiistaiaamuna tarkkaa tietoa m/s Gabriellan matkustajamäärästä, mutta risteilymatkustajia on projektipäällikkö Petra Cranstonin mukaan satoja. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kesäpäivästä nauttimaan

Yksi risteilyaluksen kyydissä Kotkaan saapuneista oli Espoossa asuva Seija Antikainen. Hän on syntyisin Kotkasta ja halusi nyt näyttää kaupunkia lapsenlapselleen.

– Nautitaan tästä ihanasta kesäpäivästä ja katsotaan Sapokkaa, Katariinanniemeä ja maauimalaa, Antikainen kertoo päivän suunnitelmista.

Helsinkiläisen Venla Kettusen seurue aikoi puolestaan vierailla ainakin Merikeskus Vellamossa ja käydä kaupungin keskustassa.

– Olemme aina kerran vuodessa käyneet risteilyllä samalla porukalla. Nyt kuultiin, että tänä vuonna on järjestetty Kotkan-risteily ja päätettiin lähteä tänne, Kettunen kertoo.

Risteilijä m/s Gabriella ankkuroituna Kotkan Kantasatamaan
Viking Line risteilee Kotkaan tänä kesänä kaikkiaan kolme kertaa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Some toi lisää matkustajia

M/s Gabriella kävi Kotkassa ensimmäisen kerran juhannusta edeltävänä viikonloppuna, ja kolmas risteily järjestetään heinäkuun lopussa.

Ensimmäinen risteily vauhditti toisen lähdön lipunmyyntiä, sanoo risteilyvarustamomarkkinoinnin projektipäällikkö Petra Cranston Haminan-Kotkan satamasta.

– Risteilyvieraat itse, varustamo ja me täällä laitoimme päivän kuulumisia heti someen. Se lisäsi myyntiä tälle seuraavalle laivalle. Nämä laivat olivat ennalta odottamattomia eli olivat menossa ulkomaille, mutta kun rajat ovat kiinni, risteilylaivat eivät pääse tännepäin eivätkä täältä ulkomaille, Cranston kertoo.

Kotkalle seudulle risteilyillä on Cranstonin mukaan merkitystä etenkin näkyvyyden kannalta, sillä kaupungissa ei ole ainakaan vuosikausiin käynyt kotimaisia risteilyaluksia.

Lue myös: Viking Linen M/S Gabriella matkaa kesätapahtumiin Suomessa – edessä risteilyt Hankoon ja Kotkaan

Suosittelemme