Hyppää sisältöön

Laila Hirvisaarelle avataan muistokirja Lappeenrannan pääkirjastoon – lukijat voivat kirjoittaa sen sivuille muistojaan kirjailijasta

Muistokirja on esillä Lappeenrannan pääkirjaston lainaushallissa 1.–31. heinäkuuta 2021. Sen jälkeen kirja sidotaan ja toimitetaan Hirvisaaren omaisille.

Kirjailija Laila Hirvisaari  2011.
Viipurissa syntynyt Laila Hirvisaari asui lapsuutensa, nuoruutensa ja osan aikuisiästäänkin Lappeenrannassa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Ulla Ylönen

Lappeenrannan pääkirjastoon avataan kirjailija Laila Hirvisaaren muistokirja.

Kirjaan voi kuka tahansa käydä kirjoittamassa muistojaan rakastetusta kirjailijasta ja hänen teoksistaan.

Idea Lailan muistokirjasta tuli lappeenrantalaiselta Leena Eerolalta.

– Hän soitti minulle ja kertoi, että Suomen kansallisteatterissa oli aikoinaan näyttelijä Eeva-Kaarina Volasen muistokirja, ja että sellainen olisi hieno kunnianosoitus Laila Hirvisaarelle, kertoo Hirvisaaren käly Helena Anttonen.

Anttonen puolestaan ehdotti muistokirjaa Lappeenrannan kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Eeva Arvelalle, joka vei viestiä eteenpäin. Kirjastossa pantiin heti toimeksi.

Kirja toimitetaan omaisille

Muistokirja on esillä pääkirjaston lainaushallissa 1.–31. heinäkuuta 2021. Sen jälkeen kirja sidotaan ja toimitetaan kirjailijan omaisille.

Muistokirjassa on tarkoituksella irtolehdet.

– Silloin siihen on helppo lisätä sivuja, sanoo kirjastopedagogi Sanna Ahola Lappeenrannan pääkirjastosta.

Hän ei lähde arvioimaan muistokirjoittajien määrää, mutta uskoo, että heitä on paljon.

– Voi, varmasti Lailan lukijoilta tulee tekstiä, sanoo Helena Anttonen.

Hirvisaaren kirjat kysyttyjä

Laila Hirvisaaren suosiosta kielii muun muassa hänen kirjojensa kysyntä, joka kirjailijan kuoleman jälkeen on vain lisääntynyt.

– Hirvisaaren tuotanto liikkuu kirjastossa aina hyvin, mutta nyt vielä normaalia paremmin. Kaikista hänen teoksistaan on onneksi useita niteitä, sanoo Ahola.

Monet kirjaston asiakkaat ovat kertoneet Aholalle innostuneensa Hirvisaaren kirjoista uudestaan.

Lappeenrannassa vaikuttanut kirjailija Laila Hirvisaari kuoli kesäkuun 16. päivänä kotonaan Helsingissä. Hän oli kuollessaan 83-vuotias.

Hän kirjojensa tapahtumapaikkoja ovat muun muassa Lappeenranta, Karjalankannas, Imatra ja Pietari.

Hietamies-nimellä kirjailijanuransa aloittaneen Hirvisaaren kirjoja on kustantajan mukaan myyty Suomessa noin neljä miljoonaa kappaletta. Hänen kirjoistaan on tehty useita näytelmiä, elokuvia ja tv-sarjoja.

Suosittelemme sinulle