Hyppää sisältöön

Avi huomautti Tuusniemeä varhaiskasvatuksen toteuttamisesta – kunnan ongelmana pätevien varhaiskasvattajien rekrytointi

Avin mukaan Tuusniemen kunnan ryhmäperhepäivähoito toimii päiväkodinomaisesti, vastoin varhaiskasvatuslakia ja -asetusta. Avi huomauttaa kuntaa myös siitä, että päivähoidossa on ollut lapsimäärään nähden liian vähän henkilökuntaa.

Tuusniemen kunnalla on haasteita lainmukaisen varhaiskasvatuksen toteuttamisen kanssa. Avi antoi kunnalle huomautuksen lainvastaisesta toiminnasta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Tuusniemen kunnalle huomautuksen lainmukaisen varhaiskasvatuksen toteuttamisesta.

Avin mukaan Tuusniemen kunnan ryhmäperhepäivähoito toimii päiväkodinomaisesti, vastoin varhaiskasvatuslakia ja -asetusta. Avi huomauttaa kuntaa myös siitä, että viime syksyn valvontajaksolla päivähoidossa on ollut lapsimäärään nähden liian vähän henkilökuntaa.

Tuusniemi on siirtymässä ryhmäperhepäivähoidosta kohti päiväkotia. Ongelmana on kuitenkin ollut pula varhaiskasvatuksen opettajista. Tuusniemelle on yritetty perustaa päiväkotia jo pitkään, mutta kuntaan ei ole saatu rekrytoitua pätevää varhaiskasvatuksen opettajaa.

Monilla hakukierroksilla ei ole tullut yhtään pätevää hakemusta. Nyt asia on jälleen rekrytointivaiheessa.

Tuusniemen kunta jatkaa päiväkodin perustamisprosessia ja sivistyslautakunta antaa aville syyskuun 2021 loppuun mennessä selvityksen, miten edellä kuvattu toiminta on saatu lainmukaiseksi.

Suosittelemme sinulle