Hyppää sisältöön

Ruotsalaismies otettiin kiinni Kolarin rajanylityspaikalla – epäillään useista rikoksista rajatarkastuksen yhteydessä

Mies etsintäkuulutettiin viime viikonloppuna, kun hän ei ollut maahan saapuessaan suostunut rajatarkastuksiin ja hän oli käyttäytynyt uhkaavasti rajavartijoita kohtaan.

Ruotsalaismies oli muun muassa käyttäytynyt uhkaavasti rajavartijoita kohtaan. Arkistokuvan henkilöt eivät liity tapaukseen. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Ruotsalaista miestä epäillään Kolarin rajanylityspaikalla tapahtuneista useista rikoksista ja rikkomuksista. Lapin rajavartiosto otti miehen kiinni viime sunnuntaina.

Mies oli etsintäkuulutettu pari päivää aikaisemmin, kun hän ei ollut maahan saapuessaan suostunut rajatarkastuksiin ja hän oli käyttäytynyt uhkaavasti rajavartijoita kohtaan.

Tällä hetkellä henkilöä epäillään kahdesta valtionrajarikoksesta, terveydensuojelurikkomuksesta, niskoittelusta rajavartiomiestä vastaan, laittomasta uhkauksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mies vietiin Rovaniemen poliisivankilaan ja häntä on kuulusteltu Rovaniemellä, hänet vapautettiin tiistaina.

Lapin rajavartiosto muistuttaa, että rajanylityspaikoilla tulee noudattaa viranomaisten antamia käskyjä ja ohjeita. Näin tarkastustoiminta rajanylityspaikoilla onnistuu kaikkien kannalta mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti.

Suosittelemme sinulle