Hyppää sisältöön

Kymi Sinfoniettan uusi toimitusjohtaja on Mikko Leppänen – pitkäaikainen toimitusjohtaja jättää tehtävän syyskauden alussa

Kymi Sinfoniettan nykyinen toimitusjohtaja Riikka Luostarinen ilmoitti huhtikuussa jättävänsä toimitusjohtajan tehtävät. Uusi toimitusjohtaja aloittaa syyskuun alussa.

Kotkan konserttitalo
Kymi sinfonietta soittaa muun muassa Kotkan konserttitalossa. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Jasmina Kauta

Kymi Sinfoniettan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu 38-vuotias Mikko Leppänen. Leppänen aloittaa työtehtävissään syyskuun alussa.

Leppänen on musiikin maisteri Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutusohjelmasta ja kauppatieteiden kandidaatti Helsingin kauppakorkeakoulusta. Leppänen siirtyy toimitusjohtajaksi Sinfoniaorkesteri Vivon intendentin tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2018 saakka.

Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Sysmän Suvisoitto ja Musiikin aika -festivaalien toiminnanjohtajana. Ennen kulttuurialalle siirtymistään Leppänen on työskennellyt kansainvälisissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.

Kymi Sinfoniettan nykyinen toimitusjohtaja Riikka Luostarinen ilmoitti lähdöstään huhtikuun alussa.

Kymi Sinfonietta on Kotkan ja Kouvolan kaupunkien yhteinen sinfoniaorkesteri. Se on Suomen ainoa kahden kaupungin omistama orkesteri.

Lue lisää: Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen eroaa tehtävästään – johti orkesteria 21 vuotta

Suosittelemme sinulle