Hyppää sisältöön

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan naisen yhdeksän vuoden vankeuteen taposta – löi uhria keittiöveitsellä yksityisasunnossa Valkeakoskella

Tekijä löi miestä kerran veitsellä asunnon keittiössä. Mies kuoli vammoihin pian tapahtumapaikalla ambulanssissa. Oikeudessa nainen kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä. Hänen mukaansa kysymys on ollut hätävarjelusta tai sen liioittelusta.

Valkeakoskella tapahtunutta tappoa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Arkistokuva. Kuva: Kaisu Jansson / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1992 syntyneen naisen taposta yhdeksän vuoden vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan noin 40 000 euroa uhrin omaisten kärsimyskuluista sekä oikeuskuluista.

Nainen tappoi 19-vuotiaan miehen keittiöveitsellä Valkeakoskella yksityisasunnossa huhtikuussa. Tekijä löi miestä kerran veitsellä asunnon keittiössä. Mies kuoli vammoihin pian tapahtumapaikalla ambulanssissa. Poliisi otti naisen kiinni tapahtumapaikalla

Syyttäjä vaati naiselle yhdeksän vuoden vankeutta.

Oikeudessa nainen kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä. Hänen mukaansa kysymys on ollut hätävarjelusta tai sen liioittelusta. Nainen kertoi olleensa paniikissa ja luuli, että hänelle tehdään jotakin. Naisen mukaan mies otti hänestä kiinni, jolloin nainen teki veitsellä liikkeen, joka osui mieheen tappavasti. Tekijän mukaan tarkoitus ei ollut tappaa.

Käräjäoikeus katsoo, että naisen teko ei ollut ollut hätävarjeluna sallittu puolustusteko muun muassa asianomaisten kertoman perusteella. Oikeus toteaa myös, ettei naiseen ole hänen omankaan kertomuksen perusteella kohdistettu väkivaltaa ennen keittiössä tapahtunutta tilannetta, jossa hän on itse ensin tarttunut veitseen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Suosittelemme sinulle