Hyppää sisältöön

Lionel Messin sopimus FC Barcelonan kanssa umpeutui viime yönä – maailman paras jalkapalloilija on 21 vuoden jälkeen vapailla markkinoilla

Lionel Messi on nyt saatavilla ilman siirtokorvausta, mutta mediatietojen mukaan jatkosopimus FC Barcelonan kanssa on yhä lähellä.

Lionel Messi kuvattuna 16.5.2021
Messi oli halukas lähtemään FC Barcelonasta jo viime kesänä, mutta osapuolten välit ovat sittemmin parantuneet huomattavasti. Kuva: Getty Images
Juuso Koskinen

Päivä, jota FC Barcelonan fanit ovat kauan pelänneet, on vihdoin täällä. Lionel Messin sopimus katalonialaisseuran kanssa päättyi kesäkuun loppuun eli viime yönä. Ennätykselliset kuusi kertaa maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija on nyt vapailla markkinoilla saatavana ilman siirtokorvausta.

34-vuotias Messi oli jo viime kesänä lähtökuopissa, mutta Barcelona torppasi aikeet ja tähti jäi vielä vuodeksi. Messin välit silloisen seurapomo Josep Maria Bartomeun kanssa tulehtuivat, kun tähti ilmaisi tyytymättömyytensä joukkueen rakentamisesta kohtaan ja syytti seuraa valehtelusta. Bartomeu sai tehdä tilaa Joan Laportalle ja myrsky osapuolten välillä saatiin laantumaan.

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) uuden sopimuksen neuvottelujen uskotaan olevan käynnissä ja Messi saattaa hyvinkin olla halukas jäämään Barcelonan kotipyhättö Camp Noulle. Tuore FC Barcelonan puheenjohtajaLaporta on ilmoittanut jatkosopimuksen laatimisen ensisijaiseksi tavoitteekseen.

Espanjalainen jalkapallotoimittaja Guillem Balague sanoi aiemmin tällä viikolla, että Barcelona "korotti kiireellisyyden tasoa" sopimusneuvotteluissa toivoen saavansa kahden vuoden jatkosopimuksen maaliin ennen heinäkuun alkua. Tavoitteessa kuitenkin epäonnistuttiin.

– Pystyäkseen pitämään argentiinalaisen seuran on pienennettävä palkkatasoaan noin 200 miljoonalla eurolla, jotta se täyttää La Ligan taloudellisen reilun pelin vaatimukset, Balague kirjoittaa.

Laporta neuvottelee sopimusta Messin isän ja edustaja Jorge Messin kanssa.

Lionel Messi lähikuvassa.
Messin 30. kesäkuuta päättynyt neljän vuoden sopimus oli peräti 555 miljoonan euron arvoinen. Kuva: 2021 Getty Images

Mihin argentiinalainen suuntaa seuraavaksi?

Messin tulevaisuudesta puhuttaessa tähti on yhdistetty muun muassa Manchester Cityn ja Paris St-Germainin suurseuroihin sekä Yhdysvaltojen MLS-liigaan. Mediatietojen mukaan Messi kuitenkin aikoo kuunnella ensin Barcelonan tarjouksen, ennen neuvottelujen aloittamista muiden kanssa.

Messi on FC Barcelonan seuralegenda, joka on pelannut koko 17-vuotisen ammattilaisuransa seuran sinipunaisessa paidassa. Messi on tehnyt kaikkiaan 683 maalia 810 ottelussa.

Kuka ikinä tähtipelaajan itselleen nappakaan, halpaa siitä ei tule.

Espanjalainen lehti El Mundo kertoi (siirryt toiseen palveluun) tammikuussa yksityiskohdat Messin vastikään päättyneestä sopimuksesta. Messi tienasi kokonaisuudessaan jopa 555 miljoonaa euroa neljän vuoden aikana, mikä tekee hänestä kaikkien aikojen parhaiten palkatuimman urheilijan.

Messi pelaa tällä hetkellä Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa Americassa. Maalipörssin kärjessä majaileva argentiinalainen on sivaltanut turnauksessa kolme maalia ja kaksi syöttöä.

Argentiina kohtaa turnauksen puolivälierässä Ecuadorin 4. heinäkuuta.

Lue myös:

Lionel Messi avoimena harvinaisessa haastattelussa: syyttää Barcelonaa valehtelusta ja paljastaa, että olisi tarvinnut psykologin apua

Viiden Bundesliigakauden jälkeen länsinaapuriin – Ruotsin suurseura Malmö FF hankki Niklas Moisanderin

Messin kaksi maalia veivät Argentiinan lohkovoittoon Copa Americassa

Messi sivusi Xavin seuraennätystä ja kokosi Barcelonan voitossa tehot 2+1

Messi teki historiaa – nousi Pelen rinnalle uskomattomaan maalimäärään

Suosittelemme sinulle