Hyppää sisältöön

Autojen latausbisnes laajenee nopeasti – Kempower viisinkertaistaa jälleen tuotantonsa Lahdessa

Kempower viisinkertaistaa kapasiteettinsa jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Yhtiö tarjoaa kolmen seuraavan vuoden aikana arviolta 150 uutta työpaikkaa.

Kempowerin tuleva uusi tuotantokiinteistö Lahdessa
Kempowerin omistajakonserni ostaa kiinteistön, jossa Scanian tytäryhtiö on valmistanut sähköbusseja. Kuva: Kempower
Sini Ojanperä

Kempower perustaa uuden sähköautojen latauslaitetehtaan Lahteen. Kempower Oy:n omistaja Kemppi Group ostaa kiinteistön, jossa on yli 10 000 neliömetriä tuotantotilaa. Kiinteistö on vapautumassa Scanian sähköbusseja valmistaneelta tytäryhtiöltä.

Kempower perustaa uuden latauslaitetehtaan vastatakseen sähköisen liikenteen markkinan kasvuun. Tuotantoa laajennetaan jo vuoden 2022 aikana. Tuotanto laajentuu viisinkertaiseksi nykyiseen kapasiteettiin verrattuna. Lisäys on huima, sillä Kempower on kasvattanut kapasiteettiaan saman verran viimeksi helmikuussa 2021.

Yhtiön toimitusjohtaja Tomi Ristimäki uskoo Kempowerin tuotteiden kysynnän perustuvan siihen, että ratkaisut on suunniteltu käyttäjien näkökulmasta.

– Alkuinvestoinnit pysyvät kohtuullisina ja laajentaminen on helppoa, kun sähköautojen määrä kasvaa. Tästä kuluttajille latauksia tarjoavat asiakkamme tykkäävät, hän kertoo.

Markkinat laajentuvat tällä hetkellä etenkin Euroopassa.

Ristimäki arvioi Kempowerin tarjoavan 150 työpaikkaa lisää seuraavan kolmen vuoden aikana. Yritys haluaa pitää tuotantolaitokset samalla paikkakunnalla kuin suunnittelu-, tuotekehitys- ja teknologiaosaaminen.

Toimitusjohtaja uskoo tuotannon lisäyksen vuoksi tarvittavan työvoiman löytyvän Lahden seudulta.

– Ainakin tähän asti olemme saaneet aika hyvin ihmisiä. Heitä on taustoiltaan muun muassa bussiteollisuudesta ja muustakin valmistavasta teollisuudesta, Tomi Ristimäki sanoo.

Suosittelemme sinulle