Hyppää sisältöön

Prinsessa Dianan muistopatsas julki – katso ensimmäiset videokuvat

Edesmenneen prinsessa Dianan 60-vuotispäivänä hänen poikansa prinssi William ja prinssi Harry ovat paljastaneet äitinsä muistopatsaan Lontoossa.

Prinsessa Dianan muistopatsas julki
Prinsessa Dianan muistopatsas julki
Olli-Pekka Sulasma

Vuonna 1997 auto-onnettomuudessa menehtynyt Walesin prinsessa Diana olisi täyttänyt tänään 60 vuotta.

Syntymäpäivänä pienimuotoisessa tilaisuudessa Dianan pojat prinssi William ja prinssi Harry paljastivat Lontoossa Kensingtonin palatsin puutarhassa äitinsä muistopatsaan. Koronatilanteen vuoksi tilaisuus oli aiemmin suunniteltua koruttomampi.

Kun patsashankkeesta kerrottiin vuonna 2017 William ja Harry toivoivat, että muistuttaisi vierailijoita prinsessa Dianan elämästä ja elämäntyöstä.

– Tämä on ollut minulle hyvin erityinen projekti, sillä puutarha oli Dianan suosikkipaikka, sanoo patsasalueen suunnitellut Pip Morrison.

Pronssisessa näköispatsaassa prinsessa Diana on kuvattuna kolmen lapsen kanssa.

Prinssit William ja Harry
Prinsessa Dianan pojat prinssi William ja prinssi Harry kohtasivat toisensa torstaina äitinsä muistopatsaan julkistamistilaisuudessa Lontoossa. Kuva: Yui Mok / AFP

Tilaisuuden yhteydessä prinssit julkaisivat tiedotteen, jossa he muistivat äitiään ja hänen hyväntekeväisyystyötään lämpimästi.

– Joka päivä toivomme, että hän olisi yhä luonamme. Toivomme, että tämä patsas nähdään ikuisesti hänen elämänsä ja perintönsä symbolina, prinssit sanovat.

Prinssien lisäksi Dianan perheestä läsnä olivat veli Charles Spencer sekä siskot Sarah McCorquodale ja Jane Fellowes.

Vaikka hovi oli kuvannut tilaisuutta hyvin yksityiseksi perhetapahtumaksi, maailma seurasi myös prinssien keskinäistä suhdetta. Hovitarkkailijoiden mukaan prinssien välit ovat viilentyneet prinssi Harryn luovuttua aktiivisesta roolistaan kuninkaallisen perheen jäsenenä ja muutettua Yhdysvaltoihin.

Voit lukea lisää prinsessa Dianasta hänen 60-vuotispäivänään tästä.

Korjaus 1.7.2021 kello 19.10: Diana on kuvattuna kolmen lapsen kanssa, ei kahden, kuten artikkelissa ensin sanottiin.

Korjaus 1.7.2021 kello 22.48: Patsashankkeesta kerrottiin 2017, ei 1997 kuten artikkelissa aiemmin sanottiin.

Suosittelemme sinulle