Hyppää sisältöön

Eri puolilla Pohjois-Savoa liikenteessä useita päihtyneitä kuljettajia

Kiuruvedellä jäi kiinni alaikäinen, jonka epäillään liikkuneen päihtyneenä rekisteröimättömällä autolla.

Poliisille tulee runsaasti vihjeitä epäillyistä rattijuopumuksista. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Poliisi otti perjantai-illan ja lauantaiaamun välisenä aikana kiinni viisi rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä henkilöä.

Poliisi sai epäiltyjä kiinni sekä poliisin oman valvonnan että hätäkeskukseen tehtyjen ilmoituksien perusteella.

Poliisi otti perjantai-iltana kello 21 aikaan Iisalmessa liikennevalvonnan yhteydessä kiinni keski-ikäisen miehen, jonka epäillään kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Puhalluskokeen tulos oli 0,32 mg/l. Miehen ajo-oikeus oli rauennut, joten miestä epäillään sekä rattijuopumuksesta että kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Nilsiässä poliisi pysäytti kello 1.30 aikaan noin 40-vuotiaan miehen kuljettaman pakettiauton. Poliisiasemalla suoritetun tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,76 mg/l. Poliisi tutkii rikosta törkeänä rattijuopumuksena. Pakettiauton kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 2 aikaan noin 40-vuotiaan miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena Karttulantiellä Kuopiossa. Puhalluskokeen tulos oli 0,85 mg/l. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, joten törkeän rattijuopumuksen lisäksi poliisi epäilee häntä myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Varhain lauantaiaamuna Suonenjoella noin 30-vuotiaan miehen epäillään kuljettaneen autoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja ajaneen ulos tieltä. Mies loukkaantui onnettomuudessa ja ensihoitoyksikkö vei hänet sairaalaan hoidettavaksi. Puhalluskokeen tulos oli 0,95 mg/l.

Miehen kuljettama auto oli suistunut suorahkolla tieosuudelle tien oikealla puolelle ojaan. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisilla ei ole tarkempaa tietoa miehen vammojen vakavuudesta. Auton kyydissä ei ollut matkustajia.

Poliisi epäilee alaikäistä rekisteröimättömän moottoriajoneuvon kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettajan epäillään kuljettaneen mopomönkijää Kiuruvedellä kello 3 aikaan lauantaiaamuna alkoholin vaikutuksen alaisena. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2,26 promillea.

Suosittelemme sinulle