Hyppää sisältöön

Englannin välieräottelu Wembleyllä sai päävalmentajan ja tähtipelaajan innostumaan: "Ihanaa nähdä kaikki oluet käsissä"

Englannin tähtipelaaja Harry Kane on noussut vaikeuksien jälkeen ratkaisijaksi. Tähtipelaaja korostaa välieräottelun ainutkertaisuutta.

Harry Kane firar mål i EM.
Harry Kane iski kahdesti Ukrainaa vastan. Kuva: EPA
Simo Arkko

Englanti jyräsi voittoon lauantai-illan myöhäisottelussa, kun se kaatoi EM-kisojen puolivälierässä Ukrainan selvästi maalein 4–0. Englannissa hehkutettiin ottelun jälkeen, että välieräpaikka on Englannille jo kolmas kolmen vuoden sisään.

Englanti selvisi niin ikään kolme vuotta sitten välieriin MM-kisoissa ja Kansojen liigassa.

– Se on upeaa, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate kommentoi suorituksia BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Haluamme mennä kaksi askelta pidemmälle, hän lisäsi.

Englannilla on mahdollisuus varmistaa finaalipaikka keskiviikkona Tanskaa vastaan kotistadionillaan Wembleyllä. Tämä pyöri myös Southgaten mielessä. Hän korosti, kuinka uskomaton ja upea asia välieräottelu on maalle ja sen kannattajille.

– On ihanaa nähdä lauantaina kaikki oluet käsissä. Heidän pitäisi nauttia. Tämä on ollut kaikille pitkä vuosi, Southgate sanoi.

– Olen hyvillään, että pelimme Saksaa ja Ukrainaa vastaan ovat tuoneet niin paljon iloa ihmisille.

Englannin Harry Kane hehkutti niin ikään välieräottelua Wembleyllä uskomattomana otteluna. Kane iski Wembleyllä neljännesvälierässä Saksaa vastaan maalin ja onnistui myös kahdesti Roomassa Ukrainaa vastaan.

– Monille meistä ei tule enää toista mahdollisuutta pelata tuollaista isoa ottelua Wembleyllä arvoturnauksessa. Meidän täytyy tarttua tähän mahdollisuuteen molemmin käsin, Kane sanoi Sky Sportsin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Meidän on nautittava pelaamisesta siinä ympäristössä. Saksa-ottelussa tunnelma oli korkealla ja stadion rokkasi. Toivottavasti voimme käyttää samanlaista energiaa Tanskaa vastaan.

Gareth Southgate.
Southgate otti Kanen vaihtoon 73. minuutilla. Kuva: Matteo Ciambelli/DeFodi Images

"Häntä ei pitäisi epäillä"

Kane on noussut ratkaisupeleissä isoon rooliin. Englannissa ehdittiin jo huolestua, sillä Kane ehti pelata ennen Saksa-ottelua neljä peliä maajoukkueessa ilman maalia. EM-kisojen lohkovaihe oli myös vaikea, ja Kane laukoi kolmessa ottelussa ainoastaan kerran maalia kohti.

– Harry Kanen epäilijät on hiljennetty. Häntä ei pitäisi epäillä. Kun hän saa mahdollisuuden, hän tekee varmasti maalin, BBC:n jalkapalloasiantuntija Chris Sutton sanoi.

Myös Kanella oli sanottavaa kriitikoilleen.

– Minusta ja suorituksistani puhuttiin paljon. Mutta olen valmis seuraavaan otteluun ja yritän johtaa tämän joukkueen EM-kisojen finaaliin.

Kane myös muistutti selvän 4–0-voiton jälkeen Southgaten tavoin matkan olevan kesken.

– Olemme oikealla tiellä, mutta emme ole tehneet vielä mitään.

Lue myös:

Tyly kylvetys! Englanti rynni välieriin murskavoitolla, asiantuntija soimasi Ukrainan "Mikki Hiiri -puolustusta" – EM-kisojen välieräparit ovat selvillä

Tanska marssi neljän parhaan joukkoon! Sitkeä Tshekki kaatui niukasti, sensaatiopuolustaja tarjoili silmiä hivelevän syötön voittomaaliin

Kommentti: Vuosikymmeniä vanhan hittikappaleen merkitys muuttui hädän keskellä – tästä toiveikkaasta hetkestä alkoi jalkapallokesän suurin tarina

Italialaismedia: EM-kisojen komeetta on tulossa sunnuntaina Sakari Oravan leikattavaksi Turkuun

Suosittelemme sinulle