Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Raitanen keskeytti estekisan Tukholmassa – Lakka jäi selvästi kauden parhaastaan

Tokion olympialaisiin valmistautuva Topi Raitanen keskeytti 3000 metrin estejuoksun yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa. Aitajuoksun 110 metrin Suomen ennätysmies Elmo Lakka ei puolestaan päässyt parhaaseen vauhtiinsa.

Topi Raitanen under Sverigekampen 2018.
Topi Raitanen estekisassa, arkistokuva Kuva: Mika Kylmäniemi / Photomotion / All Over Press
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Topi Raitanen jätti kisan kesken ennen viimeistä kilometriä. Raitasen keskeytys johtui siitä, että hänen hengityksensä ei toiminut juoksussa totutulla tavalla tultuaan kilpailuun korkean paikan leiriltä.

Hän on harjoitellut Pajulahden liikuntakeskuksessa Lahdessa, jossa asuu vuoristo-oloja vastaavassa alppimajassa.

– Tässä on vähän haasteita korkean paikan leirin ja tämän kilpailun ajankohdan kanssa. On ollut pientä väsymistä leirin keskellä, Raitanen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tunsin koko ajan, ettei tänään ole oma päivä. Oli sellainen tunne, että lihakset tuntuivat tyhjiltä enkä pystynyt oikein puristamaan, Raitanen kertoi eikä ollut huolissaan Tokion suhteen.

Raitaselle kilpailu oli toinen Timanttiliigassa tällä kaudella. Britannian Gatesheadissa hän avasi estekautensa 23. toukokuuta.

Raitasen tämän kauden paras esteaika on Turun Paavo Nurmen kisoissa kesäkuun alussa juostu 8.19,57.

Tukholmassa voittoon juoksi Etiopian Samuel Firewu ajalla 8.20,27.

Lakka jäi selvästi kauden parhaastaan aitakisassa

Aitajuoksun 110 metrin Suomen ennätysmies Elmo Lakka ei päässyt parhaaseen vauhtiinsa yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa. Lakka sijoittui miesten pika-aidoissa viidenneksi ajalla 13,83.

– Lähtö onnistui tosi hyvin ja pääsin hyvin rytmiin, mutta sitten kädet osuivat David Kingin kanssa sen verran kovasti yhteen, että rytmi hajosi, Lakka harmitteli.

– Aitajuoksu on joskus tällaista. Täytyy koettaa pitää oma paketti paremmin kasassa, ettei tällaista pääse tapahtumaan isommissa kinkereissä.

Tokion olympialaisiin jo valitun Lakan Suomen ennätys on 13,31. Hän juoksi sen 2. kesäkuuta kotikentällään Jyväskylässä.

Tukholman aitakisan voitti Hollannin Koen Smet ajalla 13,59.

Juttua muokattu 5.7. klo 10.57: Topi Raitanen ei ole juossut Suomen ennätystä 3000 metrin esteissä, kuten jutussa aluksi väitettiin.

Suosittelemme