Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Rajanylitysmäärät putosivat Kaakkois-Suomessa yli 90 prosenttia kahden vuoden takaiseen verrattuna

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin tammi-kesäkuun aikana 291 000 rajanylitystä. Kaksi vuotta sitten rajaylityksiä oli samaan aikaan yli 3,5 miljoonaa.

Imatran tulli ja rajanylityspaikka.
Imatran rajanylityspaikan kautta kulkee parhaillaan ainoastaan raskasta liikennettä eikä matkustajajunaliikennettä ole Suomen ja Venäjän välillä. Kuva: Kalle Purhonen / Yle
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin tammi-kesäkuun aikana 291 000 rajanylitystä.

Määrä on yli 90 prosenttia pienempi verrattuna kahden vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin raja toimi normaalisti ja rajaylityksiä oli tammi-kesäkuussa yli 3,5 miljoonaa.

Rajanylitysmäärät ovat pudonneet koronaepidemian matkustusrajoitusten takia.

Henkilöliikenne on ohjattu Vaalimaalle ja Nuijamaalle.

Imatran kautta kulkee ainoastaan raskasta liikennettä eikä matkustajajunaliikennettä ole Suomen ja Venäjän välillä.

Tällä hetkellä rajaliikenne koostuu tavaraliikenteestä sekä Suomen kansalaisten sukulaisten ja Suomessa kiinteistön omistavien henkilöiden rajanylityksistä.

Rajanylitysluvuissa on lisäksi Suomen kansalaisten ja Suomessa oleskeluluvalla oleskelevien paluuliikennettä sekä muiden EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisten kauttakulkuliikennettä.

Vaalimaan rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-kesäkuussa rajanylityksiä 138 000, Nuijamaalla 103 000, Vainikkalassa 106 ja Imatralla 41 000.

Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-kesäkuussa 9 800 rajanylitystä.

Rajavartiosto esti maahantulon kesäkuussa 22 henkilöltä. Yleisin syy maahantulon estämiseen oli kansanterveyden vaarantuminen ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen liittyen koronaviruspandemian takia annettuihin rajoituksiin.

Suosittelemme